Jednostavan brzi kolač,s podlogom od keksa i dvije kremice,jedna bijela a druga tamna,nije vam potrebna pećnica a ni mikser, uživajte;))) |
Sastojci
PODLOGA OD KEKSA;
Krema 1
·
250g.
petit-beurre keksa/s maslacem
·
1
l.mlijeka
·
120g.
škrobnog brašna/gustina
·
1vanilin šećer
·
120g.šećera
·
120g.
maslaca/zvjezdinog za kreme
Krema 2.
·
500ml.
slatkog vrhnja/za šlag
·
200g. kvalitetne tamne čokolade
·
100g.
mliječne čokolade/milka ili po ukusu
·
par
žlica šećera u prahu/ako volite slađu kremu
aroma ruma po ukusu
Priprema
KREMA 1.
stavite da se
zagrije mlijeko,pomiješano s rumom.
u drugoj
posudici izmiješajte šećer s gustinom,i s malo hladnog mlijeka,da dobijete
gustu smijesu,bez-grudica.Kada mlijeko proključa,ulijte lagano smijesu ,i
miješajte cca- 2 minute,u vruću kremu dodajte maslac,i sve dobro
izmiješajte.Prelijte preko složenih keksa.
Krema 2.
za drugu kremicu
na laganoj vatri,zagrijavajte slatko vrhnje,dodajte nasijeckane čokolade,pa kad
se otope,prelijte preko prve kreme,ostavite da se ohladi i stisne.
Posluživanje
da bi vam kolač
bio čvršći i ljepše se rezao,za podlogu složite dva reda keksa,a posudu prije
slaganja premažite lagano uljem,da se prvi sloj keksa,lijepo formira i da vam
keksi ne "hodaju" po posudi,kada prelijete prvu bijelu kremicu...
kekse prije
slaganja natopite s mješavinom mlijeka i ruma..
veličina
lima/20x30cm.
0 comments:
Objavi komentar