Sastojci:
Za biskvit:
-6 jaja
-80 g šećera
-4 žlice ulja
-60 g Pšeničnog oštrog brašna
-15 g kakaa (2 žlice)
-1 žličica Praška za pecivo
-80 g popečenih mljevenih lješnjaka
Za svijetlu kremu:
-80 g Gussnela
-100 šećera
-1 Vanilin šećer
-800 ml mlijeka
-250 g maslaca
Za tamnu kremu:
-500 ml slatkog vrhnja
-300 g čokolade
Za glazuru:
-150 g čokolade
-50 g maslaca
Priprema:
Za biskvit:
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte ulje, brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo.
Na kraju umiješajte mljevene lješnjake. Smjesu razdijelite na dva dijela.
Pecite biskvite na 180°C oko 18 minuta u tepsiji veličine 32x18cm obloženoj papirom za pečenje.
Preko biskvita u tepsiji nanesite svjetlu kremu, prekrijte drugim biskvitom i prelijte mlakom tamnom kremom.
Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Svijetla krema:
Gussnel pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka.
Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja.
Umiješajte pripremljeni Gussnel i kuhajte uz miješanje nekoliko minuta.
Kremu ohladite uz miješanje i na kraju umiješajte razrađeni maslac sobne temperature.
Tamna krema:
Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, uklonite s vatre i dodajte čokoladu te miješajte dok se čokolada ne otopi.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar