Sastojci:
- margarin 150 g
- šećer 150 g
- orasi 300 g
- brašno 100 g
- jaja 4 kom
- prah šećer 100 g
- maslac 125 g
- vanil šećer 1 pak
- šećer 3 kašike
Uputstvo za pripremu:
Kora: umutiti 150 g margarina sa 150 g
šećera, 150 g oraha i 100 g brašna. Posebno umutiti 4 belanceta i lagano
kašikom umešati u ostatak testa. Sipati u pleh dim. 23x34 cm obložen
pek papirom i peći na 175 stepeni desetak minuta. Kora treba da bude
pečena do pola. Umutiti 4 žumanceta sa 100 g prah šećera i jednim vanil
šećerom, da žumanca pobele. Do pola ispecenu koru izvaditi, ravnomerno
preliti umućenim žumancima i vratiti da se dopeče. Temperaturu smanjiti
na 150 stepeni.
Peći još 10-15 minuta. Preliv od žumanaca mora da bude pečen , ali ne i prepečen- proverite čačkalicom - čim čačkalica bude suva, kora je gotova. 150 g mlevenih oraha popariti sa malo vrelog mleka zaslađenog sa 3 kašike šećera, tek toliko da orasi ne budu suvi. Umutiti 125 g maslaca i dodati ohlađene orahe. Ovim filom filovati hladnu koru. Odozgo posuti mlevenim orasima.
Peći još 10-15 minuta. Preliv od žumanaca mora da bude pečen , ali ne i prepečen- proverite čačkalicom - čim čačkalica bude suva, kora je gotova. 150 g mlevenih oraha popariti sa malo vrelog mleka zaslađenog sa 3 kašike šećera, tek toliko da orasi ne budu suvi. Umutiti 125 g maslaca i dodati ohlađene orahe. Ovim filom filovati hladnu koru. Odozgo posuti mlevenim orasima.
Izvor: zenskikutak.rs
0 comments:
Objavi komentar