Recept sam dobila od kume :)
Sastojci
-
350 g
šećera
-
250 g
margarina
-
500 g
brašna
-
8 kašika
griza
-
100 g
čokolade
-
kesica
cimeta
-
kašičica
sode bikarbone
-
1
vanilin šećer
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
15 kašika šećera karamelisati, pa dodati 15 kašika vode to mešati da se istopi. Kada se istopi dodati 125 g margarina.
-
2
Skinuti sa šporeta, pa dodati u
to brašno, cimet i sodu bikarbonu. Zamesiti testo i podeliti na tri dela
i peći na prevrnutom plehu (32x28) 5 do 7 min. ( zavisno od rerne).
-
3
Hladne korice filovati filom.
-
FIL:
-
1
500 ml vode, 250 g šećera skuvati
sa 8 kašika griza. Kada se ohladi dodati 125 g umućenog margarina,
vanilin šećer i na vrh malog noza limuntosa.
-
2
Filovati prvu i drugu koricu, a na treću staviti glazuru od 100 g čokolade.
Izvor:
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar