Sastojci
Fil 1:
- 200 gr mljevenog keksa
- 3 kisele jabuke (700 gr)
- 3 banane (500 gr)
- 150 gr mljevenih oraha
- 1 kašika ruma
- 100 gr šećer u prahu
Fil 2:
- 8 dl mlijeka
- 2 pudinga od vanile
- 100 gr šećera
- 2 dl slatkog vrhnja
Još:
- 200 gr petit-ber keksa
- 2 dl mlijeka
- šlag
Priprema
- Težina:
-
Fil 1:
-
1
U šerpu sipati 6 dl mlijeka, dodati šečer i ostaviti da proključa.
Posebno razmutiti puding od vanile i preostalo mlijeko te dodati u ključalo mlijeko i kuvati na umijerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
Puding dobro ohladiti uz povremeno miješanje.
Slatku vrhnju umutiti u čvrst šlag pa sjediniti sa ohlađenim pudingom i polako promiješati.
-
Fil 2:
-
1
Jabuke i banane oguliti i izrendati na krupne rende.
Rendano voće sjediniti sa mlijevenim keksom, orasima, ećerom i rumom ( ja ga nisam dodavala ). Dobro izmiješati da bi se dobila kompaktna masa.
Ako je potrebno dodati još malo mlijevenog keksa.
-
2
Petit ber keks natopiti u mlijeku i poredati ga na tacnu.
Preko petit ber keksa nanijeti fil od voća, poravnati, zatim premazati sa filom od vanile.
Umutiti šlag pa premazati preko vanil fila ili napraviti samo ružice od šlaga.
Posluživanje
Gotov kolač ostaviti da se stegne,a zatim ga isjeći na kocke.Izvor: coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar