Jako socna torta,pravila sam je i sa orasima isto je prelepa
Sastojci
-
tri kore po 4 jaja
-
4 jaja,50g secera
-
1 kasika brasna
-
pola praska za pecivo
-
2 stangle cokolade
-
50g lesnika
-
1 fil
-
7 jaja
-
15 kasika secera
-
100g cokolade
-
150g lesnika
-
250g margarina
-
2 fil
-
500g slaga u prahu
-
100g mlevenih lesnika
-
50g cokolade
-
sirup
-
4dl mleka
-
50g secera
-
4 rebra cokolade
Priprema
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
1
Umutiti 4 belanca sa 50g secera u
cvrst sam,pa polako dodavati jedno po jedno zumance,sad uzeti varjacu
dodati 1 kasiku brasna polako promesati,pa dodati 50g mlevenih lesnika,
pola peciva i 2 stangle narendane cokolade.Kad se sve sjedinilo sipati u
tepsiju u kojoj ste stavili masni papir.Peci na 190 stepeni.Tako peci
tri kore.Staviti
jaja,seceri
cokoladu da se kuva na pari.Kad se zgusnuo fil skloniti sa sporeta i
dodati mlevene lesnike.Ostaviti da se ohladi.Kad se ohladio fil umutiti
margarin.Ako je jako gusto dodajte 2-3 kasike umucenog slaga.Umutiti
slag sa hladnom kiselom vodom,kad se slag dobro umutio dodati narendanu
cokoladu i mlevene lesnike.
Skuvalti sirup,Mleko i secer staviti da se
otopi, zatim staviti i cokoladu da se otopi.Podeliti na tri dela,svaku
koru preliti sirupom.1 fil isto podeliti na tri dela,a 2 ist na tri,ali
jedan ostaviti vise i za stranice torte da se premazu.Redjanje, kora se
prelije sirupom,premazati 1 filom,pa 2 filom,opet kora...kako koju sam
koru stavljala tako sam je i polivala.Dekoracija po zelji.
(
coolinarika.com)
0 comments:
Objavi komentar