petak, 5. prosinca 2014.

ROLADA

Učinite nešto samo za sebe i bez imalo grižnje savjesti zarolajte ovaj dan u pravcu kako ste oduvijek željeli provesti vrijeme te okusite dan lijep poput fine rolade od vanilije.

Sastojci

  • Za biskvit:

  •  5 jaja
  •  100 g šećera
  •  20 g Gussnela
  •  25 g kakaa 
  •  ½ žličice Praška za pecivo
  • Za kremu:

  •  1 Krema za kolače vanilija 
  •  500 ml mlijeka
  •   Kakao u prahu za posipanje
  •   Voće za posluživanje

Priprema

Vrijeme pripreme:
35 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Žumanjke i šećer pjenasto umiješajte. Dodajte Gussnel pomiješan s kakaom i praškom za pecivo, a zatim bjelanjke istučene u čvrst snijeg.
  2. 2
    Na lim za pečenje (30 x 40 cm) obložen papirom za pečenje izlijte pripremljenu smjesu i poravnajte. Pecite 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.
  3. 3
    Pečeni biskvit zamotajte u roladu pomoću papira za pečenje i ostavite neka se ohladi.
  4. 4
    U posudu ulijte 500 ml hladnog mlijeka, dodajte sadržaj vrećice kreme za kolače vanilija i miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom 2-3 minute, pa je premažite preko ohlađenog biskvita s kojeg ste skinuli papir za pečenje.
  5. 5
    Ponovno uvijte roladu i ostavite je na hladnome nekoliko sati.

Posluživanje

Roladu pospite kakaom u prahu i poslužite s voćem.

Savjet

Roladu možete dodatno ukrasiti šlagom.
coolinarika.com

0 comments: