Sastojci
Tijesto:
- 3 jaja
- 10 jušnih žlica kristal šećera (220 g)
- 13 jušnih žlica ulja (180 ml)
- 16 jušnih žlica brašna (300 g)
- 100 ml mlijeka
- 1 prašak za pecivo
Krema:
- 250 g margarina
- 100 g čokolade za kuhanje
- 1 veću žlicu ruma
- 200 ml mlijeka
- čašu od 200 ml kristal šećera
Ostalo:
- 300 g krupnije mljevenog kokosa
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Od navedenih sastojaka pripremiti biskvitno tijesto: u posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjca odvojiti u jednu čašu. Miksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, 6 žlica brašna i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno. Uliti u pleh srednje veličine (cca 25×35 cm) u koji smo stavili papir za pečenje (radi lakšeg vađenja kocki).
-
2
Peči na 180 st.C dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha.
-
3
Punč kremu skuhati na način da se prvo stavi otopiti margarin i čokolada, kad je otopljeno, dodati šećer, pa mlijeko i na kraju rum. Kad krema zakuha maknuti s vatre.
-
4
Biskvit odrezati na kockice pa svaku umakati u toplu kremu i uvaljati u kokosovo brašno.
Posluživanje
Ja kokos stavim u jedan dublji tanjur, kremu ostavim u lončiću, uzmem dvije viljuške: jednu za kokos, a drugu za kremu. Uzmem viljuškom kocku biskvita, umočim kvalitetno u kremu, podignem, malo sačekam trenutak da kapne višak kreme, stavim kocku na kokosovo brašno i izvučem ovu viljušku. Drugom viljuškom nabacam kokos po kockici, uhvatim ju viljuškom ispod i prebacim na tacnu.Ako se pred kraj krema zgusne obavezno ju malo podgrijem jer tako biskvit popije više kreme pa čupavci budu sočniji :)
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar