Sastojci
- Broj osoba:
- 4 osobe
-
500g
pilećih fileta
-
sol,papar
Tijesto:
-
350g
krumpira
-
2
jaja
-
1/2žličice
mažurana
-
2
češanj češnjaka
-
1+1 žlica
oštro i glatko brašno /po potrebi možete dodati još
-
1 žlica
piva
-
sol,papar
-
ulje
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 50 min
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Tijesto:
Naribajte krumpir na sitnom ribezu ,u zdjelu.Ocijedite visak tekucine
ako se iscijedio ,nije potrebno dodatno cijediti i gnjeciti krumpir.
Dodajte jaja ,sol,papar,mazuran ,naribani ili protisnuti cesnjak
,pivo i obje vrste brasna koliko je potrebno da se zamijesi gusce
tijesto.
-
2
Pileca prsa izrezite na snicle(debljinu ostavljam vama)posolite ih i popaprite .Uvajaljte ih u smjesu.
Ako cete filete peci kao i ja u pecnici stavite papir za pecenje na
protvan pa ga premazite s malo ulja ,premazite jednu i drugu stranu
smjesom,pokapajte gornju stranu s malo ulja.Pecite 20 min.u zagrijanoj
pecnici na 200C.Ovako peceni fileti su socni u sredini ali imaju malo
suhlju i jako hrskavu koru.
Ako cete peci u ulju zagrijte ulje tavi ,pa preprzite s jedne ostane
oko 5 min.okrenite pa potom s duge strane.Ovako peceni su naravno finiji
ali puno vise kaloricni.
Pecite filete dok dobiju finu boju.
(
coolinarika.com)
0 comments:
Objavi komentar