Sastojci
- Broj osoba:
- 500g pilećih fileta
- sol,papar
Tijesto:
- 350g krumpira
- 2 jaja
- 1/2žličice mažurana
- 2 češanj češnjaka
- 1+1 žlica oštro i glatko brašno /po potrebi možete dodati još
- 1 žlica piva
- sol,papar
- ulje
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Tijesto:
Naribajte krumpir na sitnom ribezu ,u zdjelu.Ocijedite visak tekucine ako se iscijedio ,nije potrebno dodatno cijediti i gnjeciti krumpir.
Dodajte jaja ,sol,papar,mazuran ,naribani ili protisnuti cesnjak ,pivo i obje vrste brasna koliko je potrebno da se zamijesi gusce tijesto.
-
2
Pileca prsa izrezite na snicle(debljinu ostavljam vama)posolite ih i popaprite .Uvajaljte ih u smjesu.
Ako cete filete peci kao i ja u pecnici stavite papir za pecenje na protvan pa ga premazite s malo ulja ,premazite jednu i drugu stranu smjesom,pokapajte gornju stranu s malo ulja.Pecite 20 min.u zagrijanoj pecnici na 200C.Ovako peceni fileti su socni u sredini ali imaju malo suhlju i jako hrskavu koru.
Ako cete peci u ulju zagrijte ulje tavi ,pa preprzite s jedne ostane oko 5 min.okrenite pa potom s duge strane.Ovako peceni su naravno finiji ali puno vise kaloricni.
Pecite filete dok dobiju finu boju.
(coolinarika.com)
Nema komentara:
Objavi komentar