Ovo je fantastična ideja za predjelo ili kao prilog
mesu.Strašno mi je žao što nisam imala lep i sunčan dan da ulikam ovaj
rolat, nego ovo tmurno vreme, ali napraviću ga ponovo a dotle se morate
zadovoljiti sa ovom slikom.
Sastojci
- Broj osoba:
- 8 osoba
-
600 g
krompira
-
45 g
putera
-
225 g
spanaća
-
2
tvrdo kuvana jajeta
-
100 g
krem sir
-
125 ml
pavlake
-
1 do 2 kašike
peršuna
-
so i biber
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 60 min
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
1
Staviti krompir, koji ste prethodno oprali, u vodu, dodati kašičicu soli i skuvati ga.
Ocediti od vode i ostaviti da se ohladi.
U
isto vreme skuvati i jaja. Kad provri,kuvati 5 minuta, skloniti sa
ringle i ostaviti još 5 minuta da odstoji u toploj vodi, poklopljeno.
Oljuštiti ih i iseći na kockice.
Dok se krompir hladi, pripremiti fil.
-
2
U veći tiganj staviti polovinu
putera i kad se otopi, dodati opran i sitno isečen spanać i pržiti ga
dokle ne omekša,dodati pavlaku, krem sir, posoliti i pobiberiti po ukusu
i mešajući, kuvati oko 2 minuta ili dok se sir ne otopi., na kraju
dodati sečena na kockice,kuvana jaja. Sve promešati zajedno i ostaviti
da se ohladi u frižideru, najmanje 15 minuta.
-
3
Dok se fil hladi, oljuštiti krompir, ispasirati ga,dodati mu sitno
iseckan peršun, ostatak putera i sve zajedno izmešati da dobijete pire
krompir. ( sledeći put kad budem pravila, izostaviću peršun, imaće lepši
kontrast )
Smesu podeliti na pola. ( ja nisam i bilo mi je mnogo
teže zaviti rolat, čak mi je i pukao i jedva sam ga uvila, zato je bolje
napraviti dva manja rolata, biće lakše za rad ...ponovo ću ja praviti
ovaj rolat i tada ću praviti dva manja )
-
4
Svaku polovinu pire krompira staviti na providnu foliju i rukama
napraviti pravougaonik, debljine oko pola cm, staviti pola fila od
spanaća na početak ( ja sam premazala 2/3 rolata sa smesom, nisam
trebala da tako napravim, trebala sam staviti fil na početak, ali nisam
pažljivo pročitala recept ) i pomoću te providne folije zaviti u rolat.
Zatvoriti krajeve kao salamu, zaviti u foliju i ostaviti u frižider, najmanje dva sata.
-
5
Iseći na šnite i poslužiti sa nekim pečenim mesom.
-
6
0 comments:
Objavi komentar