Odlican nacin da iskoristite preostalo belance sa ove divne kolacice:))))
Sastojci
za biskvit:
-
140 g.
mlevene kekse-(petit beurre)
-
60 g.
maslaca
-
2-3
kasike soka od pomoranđe
za kremu:
-
5
belanca
-
200 g.
secera
-
10 g.
zelatina
-
2-3
kasike hladne vode
-
1
vanilin secer
za preliv:
-
100 g.
cokolada za kuvanje
-
60 g.
maslaca
-
2-3
kasike ulja
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Rernu ukljucimo na 180 C
-
2
Kekse sameljite u blender i
sjedinjite sa omeksali maslac i soka od pomoranđe.Ako vam je smesa tvrda
dodajte jos soka dok ne dobijete glatku masu.
-
3
Sve dobro promesajte i oblikujte loptu.
-
4
Smesu od biskvita stavimo na
radni sto i oklagijom razvucemo koru debljinom od 2-3 mm.Sa casom ili
formom sa dijametar 5-6 cm. secemo krugove.
-
5
Krugove redimo u tavu oblozenom pek papirom i pecemo 12 min.
-
6
Na stranu zelatin rastvorimo sa
2-3 kasike hladne vode i ostavimo ga tako 10 min,a onda stavimo ga na
paru da postane tecan izmesamo ga i ostavimo sa strane.
-
7
/slika/761989/
U drugi sud stavimo belance i one
na paru dodajmo secer i vanilu i mesamo sa kasikom dok belance ne
postane gusto,a onda sa mikserom mutimo (celo vreme na paru)dok ne
dobijemo cvrsta masa.Polako u tanak mlaz malo po malo dodajemo otopljeni
zelatin i mutimo jos 10 min.mikserom.Maknimo sa strane i ostavimo da se
ohladi.
-
8
Na svaki krug sa spric ili kasikom stavimo od belance i pravimo kao kup.Ostavimo u frizider da se stvrdne.
-
9
Cokolada lomimo na kocke i
otopimo zajedno sa maslacem na paru.Pred kraj stavimo 2-3 kasike ulja i
maknimo sa strane da se ohladi da bude mlako da moze da se polije.Ovako
spremljene kolacice stavimo u frizider da se ohlade.
izvor:
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar