Želite li da naučite praviti pomfrit kao onaj u restoranu?
Otkrivamo vam trik pomoću kojeg vaš pomfrit može biti ukusan poput onog iz najboljih restorana.
Pomfrit je idealan prilog uz glavno jelo, ali je odličan i kao
grickalica uz omiljeni film. Da bi tako pripremljen krompir bio “kao u
restoranu”, treba ga prije prženja oko 10 minuta držati u činiji punoj
ledeno hladne vode.
Zatim isječeni krompir dobro osušiti kuhinjskom krpom, da ne bi vrelo
ulje zbog toga prskalo unaokolo, kada se u tiganj ubaci krompir.
Isprženi pomfrit dobro procijediti od ulja i dobro posoliti neposredno
pred serviranje, da bi ostao što duže hrskav i da ne povuče vlagu.
KAKO DA POMFRIT ISPEČETE U RERNI
Prženje kao način pripreme hrane nije baš preporuka nutricionista, ali
ukusu prženih krompirića je teško odoljeti. Ipak, ima načina da krompir
bude veoma ukusan, a pripremljen na zdraviji način.
Isječen krompir prije pečenja umočite u bjelance u kome su pomiješani
začini po želji. Poredajte krompiriće po papiru za pečenje ili nauljenom
plehu. Krompir pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni dok ne
porumene.
Bjelance će tokom pečenja pomfrit učiniti hrskavim, a krompirići neće biti okupani u ulju.
(scena.ba)
0 comments:
Objavi komentar