petak, 28. studenoga 2014.
Home »
Recepti za kolače
» ČUDO OD ČOKOLADE
ČUDO OD ČOKOLADE
Biskvit:
4 jaja
10 dkg šećera
20 dkg margarina
10 dkg čokolade za kuhanje
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
Krema:
0,5 l slatkog vrhnja
20 dkg čokolade za kuhanje
1 žlica šećera
Postupak pripreme
Izrada biskvita:
Žutanjke i šećer umutiti. Ja vam stavim 9 dkg šećera i jedan vanilin šećer, nekako mi je lijepši okus tako! Dodati (prvotno) istopljeni margarin i čokoladu (zajedno ih topite). Zatim u sve to dodavati žlicu po žlicu brašna i prašak za pecivo i dobro izmiksati.
Zatim istući bjelanjke i lagano ih dodavati žlicu po žlicu u onu prvu smjesu i miješati ih (NE mikserom već najbolje kuhačom. Meni je najjednostavije tako. Ili bilo kakvom većom žlicom, samo da možete to sve zajedno lijepo umutiti).
Zatim to stavim u tepsiju (protvan) kojeg prije malo margarinom obložim i pospem mrvicu brašna, samo da mi se ne zalijepi biskvit, al možete staviti i papir za pečenje, kako kome na volju Tepsija može biti bilo kakvog oblika i dimenzija, procijenite kako vam više odgovara. Ja stavim u četvrtasti. Pečete na 180 stupnjeva 20 minuta. Kad se biskvit ispeče, malo ga pobockam vilicom i poškropim onim šta mi dođe pod ruku. Hoće to biti samo mlijeko, ili rum ili iscjeđene naranče ili nešto četvrto, na vama je. Pustite da se biskvit hladi na stolu onako u tepsiji i za to vrijeme napravite kremu.
Jednostavno je: Slatko vrhnje, čokoladu za kuhanje i žlicu šećera zagrijavate na laganoj vatri mješajući sve dok ne provri.
Kad provri, izlijete ju na biskvit i ravnomjerno rasporedite. Pustite još 10-20 minuta da vam se hladi na stolu pa ga onda stavite u frižider.
Samo da napomenem da vam ta krema bude rijetka, al ne brinite, takva mora biti. Očvrsnut će ona kad se sve ohladi u frižideru!
(http://vrhunski-uzitak.info)
0 comments:
Objavi komentar