Jednostavna i veoma ukusna varijanta popularnog italijanskog jela!
Potrebno je:
500 grama svežih kora za lazanje
500 grama mešanog mlevenog mesa
1 crni luk
1 šargarepa
1 šolja paradajz sosa
100 g putera
2 kašike brašna
750 ml mleka
300 g sira za topljenje (mocarele)
Kesica parmezana
Maslinovo ulje
Vegeta, so, biber, seckani peršun
Priprema
Sitno iseckati crni luk i propržiti na maslinovom ulju. Dodati mleveno meso, kašiku vegete i malo bibera. Dinstati oko pola sata, a zatim nasuti paradajz pire i peršun. Kuvati još desetak minuta i skloniti sa vatre.
500 grama svežih kora za lazanje
500 grama mešanog mlevenog mesa
1 crni luk
1 šargarepa
1 šolja paradajz sosa
100 g putera
2 kašike brašna
750 ml mleka
300 g sira za topljenje (mocarele)
Kesica parmezana
Maslinovo ulje
Vegeta, so, biber, seckani peršun
Priprema
Sitno iseckati crni luk i propržiti na maslinovom ulju. Dodati mleveno meso, kašiku vegete i malo bibera. Dinstati oko pola sata, a zatim nasuti paradajz pire i peršun. Kuvati još desetak minuta i skloniti sa vatre.
U odvojenoj posudi pripremiti bešamel sos:
Na puteru propržiti brašno (na laganoj vatri) a zatim postepeno dodavati mleko i mešati. Dodati po ukusu soli i malo bibera. Kada se masa zgusne nasuti i rendan sir i promešati da se istopi.
U dublju tepsiju nasuti polovinu pripremljenog mesa, a zatim složiti red kora za lazanje. Odozgo premazati bešamel sosom, a zatim ponovo složiti kore. Preko sipati preostalo meso i završiti korama. Preko kora premazati bešamel sos.
Na puteru propržiti brašno (na laganoj vatri) a zatim postepeno dodavati mleko i mešati. Dodati po ukusu soli i malo bibera. Kada se masa zgusne nasuti i rendan sir i promešati da se istopi.
U dublju tepsiju nasuti polovinu pripremljenog mesa, a zatim složiti red kora za lazanje. Odozgo premazati bešamel sosom, a zatim ponovo složiti kore. Preko sipati preostalo meso i završiti korama. Preko kora premazati bešamel sos.
Peći sat vremena na temperaturi od oko 180 stepeni, zatim posuti parmezanom i vratiti u rernu na par minuta. Poslužiti toplo.
0 comments:
Objavi komentar