Sastojci:
Priprema
1. Zagrejte tiganj na umerenoj vatri. Nauljite malo pileća
prsa maslinovim uljem. Posolite i pobiberite. Spustite piletinu u tiganj
kad bude vruć. Pecite 4-5 minuta sa svake strane, dok ne bude dobro
ispečeno. Sklonite sa vatre i održavajte meso toplim. 3. Rastopite puter
u šerpi na umerenoj vatri. Dodajte brašno i mešajte neprestano 1 minut.
Postepeno dodajte mleko mešajući stalno. 3. Umešajte vlašac i smanjite
vatru. Krčkajte 5-7 minuta dok se ne zgusne, mešajte povremeno. 4.
Dodajte sir i mešajte dok se ne rastopi. 5. Kašikom prelijte sos preko
piletine. Možete napraviti i dodatnu količinu sosa ako volite sa više
sosa.
Recept preuzet sa: www.hranazadusu.com
0 comments:
Objavi komentar