subota, 29. studenoga 2014.

RAFAELO KOLAČ


article-0-128FDDB5000005DC-212_468x364
Kora: 
8 bjelanaca
16 kašika šećera
200 g kokosovog brašna

Fil:
400 ml mlijeka
1 čokolada za kuhanje
200  g šećera
8 žumanaca
4 kašike gustina ili brašna
1 margarin ili maslac
Priprema: 
Prvo pripremite fil. Umutite žumanca, šećer i dodajte u to 4 kašike gustina ili brašna . Dok to pripremate na ringlu možete staviti mlijeko da se grije, a i čokoladu da se istopi. Kada je mlijeko prokuhalo i čokolada se istopila dodajte ti smjesu od žumanaca. Ja ovaj fil zovem “domaći puding” jer se pravi kao puding. Kada se smjesa zgusnula,ostaviti da se ohladi.Kada se ohladi dodate margarin.A u međuvremenu umutite bjelanca,šećer (gušće da bude, kao za puslice) i dodate 200 g kokosa. Koru peći 15 min na 200 stepeni.
( pozitivne.info)

0 comments: