utorak, 25. studenoga 2014.

SLANA ŠTRUDLA



Brzo i jednostavno, a tako ukusno  :)
Sastojci:

  •  2 solje 
    mlijeka
  •  1 kasika 
    secera
  •  5 solja 
    brasna
  •  malo vise od pola solje 
    ulja
  •  1 kesica 
    kvasca
  •  1 manja kasika 
    soli
  •   
    Za filovanje
  •  500 gr 
    sunke isjecene na listice
  •  300 gr 
    mocarela sira
  •  malo origana
  • jedno zumance za premazivanje

Priprema: 

  1. U ugrijano mlijeko staviti kvasac i kasiku secera pa ostaviti da se digne.
  2. Kada se kvasac digao dodati ulje, so i brasno i zamjesiti tijesto pa ostaviti da se digne   
  3. Kada je tijesto dovoljno odstojalo, podijeliti ga na tri kugle, pa rasklagijati svaku od njih i filovati sunkom i sirom, posuti malo origana , pa tijesto zamotati u strudlu, premazati zumancom i staviti da se pece.
  4. Po vasem izboru od ovog tijesta mozete praviti jednu, dvije ili vise strudli. Vi rasporedite tijesto po vasoj zelji. Isto se odnosi i na fil, dakle mozete staviti vise ili manje sira i sunke.

0 comments: