Ovo je idealan recept za sve ljubitelje talijanske kuhinje. Dva najpoznatija talijanska jela – pizza i tjestenina, pripremljene u kombinaciji. Jelo je jako ukusno, vrlo brzo se priprema, stoga ukoliko poželite nešto malo neobičnije pripremiti za obrok – ovo je idealan prijedlog za vas.
Sastojci:
- 300 gr špageta
- 150 gr šunke za pizzu
- 5 dkg kulena, čajne ili neke slične salame
- 2 zelene paprike
- 2 rajčice
- 2 dcl mlijeka
- 2 jaja
- 1 žličica brašna
- 250 gr sira gaude
- 10 dkg ribanog parmezana
- origano
Špagete skuhate u posoljenoj vodi s malo ulja. Tri minuta prije kraja stavite u tu vodu, zajednoa sa špagetima na trake narezanu papriku. Špageti moraju ostati malo tvrdi, ne skroz skuhani. Procijedite ih pa ih zajedno sa paprikom stavite u vatrostalnu zdjelu koju ste malo namazali maslom.
Po vrhu narežite na trakice šunku za pizzu i tvrdu salamu. Možete ih slobodno malo izmiješati viljuškom da se salama ravnomjerno raspodjeli.
Mlijeko, brašno, 2 jaja te parmezan promiješajte i prelijte preko špageta. Po vrhu složite na kolutove narezanu rajčicu, naribajte gaudu, pospite origanom i zapecite pola sata na 180˚C.
( recepti-svijeta.com)
0 comments:
Objavi komentar