Zbog neodoljivog oblika kojeg duguje specijalnom kalupu, vrlo jednostavne pripreme i specifičnog okusa, kuglof zauzima posebno mjesto u gastronomiji. Umjesto klasičnog kuglofa pripremite čokoladni i dodatno ga ukrasite čokoladnom glazurom.
Sastojci
Za kuglof:
- 125 g maslaca
- 150 g šećera
- 150 ml mlijeka
- 100 g Pšeničnog oštrog brašna
- 60 g Pšeničnog glatkog brašna
- 20 g kakaa
- 1 Prašak za pecivo
- 2 jaja
Za glazuru:
- 40 g maslaca
- 100 g čokolade
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Za kuglof:
-
1
Maslac zagrijte da se otopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju dodajte smjesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.
-
2
Dodajte jaja i dobro izrađenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.
-
Za glazuru:
-
1
Maslac zagrijte da provrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi.
-
2
Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.
Posluživanje
Kolač ohladite, narežite i poslužite.Savjet
Smjesa je dovoljna za srednje veliki kalup.(coolinarika.com)
0 comments:
Objavi komentar