Ovako se zove jer svega ide po 7 :)
Sastojci
Biskvit
-
7
bjelanjaka
-
7 žlica
šećera
-
7 žlica
oštrog brašna
-
3 žlice
mlake vode
Preljev
-
1 dl
mlijeka
-
malo
ruma
Krema
-
7
žumanjaka
-
7 žlica
šećera
-
6 žlica
oštrog brašna
-
1 žlica
gustina
-
8 dl
mlijeka
-
250 g
margarina
-
1 kesica
šlag pjene
-
50 g
čokolade
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Biskvit:
Izmiješati 7 bjelanjaka i postepeno nadodavati šećer, pa brašno i vodu.
Biskvit staviti u nauljenu tepsiju i peći na 160°C dok biskvit ne
porumeni (oko 25 min). Izvaditi biskvit čim dobije boju jer će u
protivnom biti pretvrd. Ostaviti biskvit da se ohladi.
-
2
Kada je biskvit ohlađen treba ga nabosti čačkalicom i preliti s 1 dl mlijeka i malo ruma.
-
3
Krema:
dobro izmiješati žumanjke, brašno, šećer, gustin i 1 dl mlijeka.
Navedenu smjesu dodati u 7 dl vrućeg mlijeka i kuhati (kao puding) 5
minuta.
Ostaviti kremu da se ohladi.
-
4
Kada je krema hladna u nju dodati 1 margarin i dobro izmiješati. Gotovu kremu premazati po biskvitu.
-
5
Pripremiti šlag po uputama na kesici i premazati kolač. Nakon toga sitno nasjeckati čokoladu i posuti po kolaču.
izvor:
http://www.coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar