Sastojci
BISKVIT
- 20 dag mljevenog maka
- 20 dag smeđeg šećera
- 2 dcl mlijeka
- 7 jaja
- 20 dag margarina
- 10 dag grožđica
- 1 limun
- 1 vrečica vanilin šećera
- 0,5-1dcl ruma za kolače
BIJELA KREMA
- 2,5 dcl mlijeka
- 5 dag oštrog brašna
- 25 dag maslaca ili margarina
- 20 dag šećera u prahu
- 2 vrečice vanilin šećera
ČOKOLADNA GLAZURA
- 3 žlice vode
- 2 žlice šećera u prahu
- 15 dag čokolade za kuhanje
- 10 dag margarina
Priprema
- Vrijeme pripreme:
-
1
/slika/151978/
Prvo zavrijte mlijeko s smeđim šećerom i u to dodaj te mljeveni mak i još lagano promiješajte te ohladite
-
2
/slika/151981/
Odvojite žumanjke od bjelanjaka te u žumanjke dodajte maslac i šećer te pjenasto izmiksajte
-
3
/slika/151982/
Zatim u tu smjesu dodajte ohlađeni mak ,grožđice koje ste namakali u rumu, limunovu koricu i limunov sok te sve to lijepo izmiješajte ta dodajte snijeg od bjelanjaka i sve to lijepo objedinite
-
4
/slika/151985/
Dobivenu smjesu stavite u okrugli kalup koji ste namazali maslacom i posuli brašnom i ispečite biskvit na temperaturi od 180°C oko 40 minuta. S čačkalicom provjerite da li je dovoljno pečeni.
-
5
/slika/151986/
Pečeni biskvit prerežite na tri djela i premažite bijelom kremom…
-
6
/slika/151988/
Bijelu kremu napravite tako da brašno razmutite s malo hladnog mlijeka i to dodajte u vruće mlijeko nakratko prokuhajte da se zgusne.
-
7
/slika/151990/
Mikserom pjenasto izmješajte maslac ili margarin, dodajte mu šećer u prahu i vanilin šećer te žlicu po žlicu ohlađene smjese mlijeka i brašna
-
8
/slika/151992/
Biskvitne kore premažite bijelom kremom
-
9
/slika/151995/
Kada je gotova torta prelijte tortu čokoladnom glazurom koju ste napravili tako da vodu šećer i čokoladu rastopite na pari i dodajte zatim margarin te time prelijete kolač.
Posluživanje
Možete je ukrasiti šlagom, ali dovoljna je i sama po sebi.Malo su mi se kore trgale pa presjek baš nije sjajan ali je zato okus fenomenalan.
Uživajte u okusu maka!!!
Izvor: coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar