ponedjeljak, 9. veljače 2015.

POPPY TORTA

Za sve makoljupce jedna prefina torta.Prvo nisam znao kako je nazvati pa sam pogledao u engleski rječnik kako se kaže mak i evo imena… Pošto je poznato da je mak opijat pazite na količinu pojedene torte da ne postanete ovisnici :-)

Poppy torta

Sastojci

  • BISKVIT

  •  20 dag mljevenog maka
  •  20 dag smeđeg šećera
  •  2 dcl mlijeka
  •  7 jaja
  •  20 dag margarina
  •  10 dag grožđica
  •  1 limun
  •  1 vrečica vanilin šećera
  •  0,5-1dcl ruma za kolače
  • BIJELA KREMA

  •  2,5 dcl mlijeka
  •  5 dag oštrog brašna
  •  25 dag maslaca ili margarina
  •  20 dag šećera u prahu
  •  2 vrečice vanilin šećera
  • ČOKOLADNA GLAZURA

  •  3 žlice vode
  •  2 žlice šećera u prahu
  •  15 dag čokolade za kuhanje
  •  10 dag margarina

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
  1. 1 Popy torta /slika/151978/
    Prvo zavrijte mlijeko s smeđim šećerom i u to dodaj te mljeveni mak i još lagano promiješajte te ohladite
  2. 2 Poppy torta /slika/151981/
    Odvojite žumanjke od bjelanjaka te u žumanjke dodajte maslac i šećer te pjenasto izmiksajte
  3. 3 Poppy torta /slika/151982/
    Zatim u tu smjesu dodajte ohlađeni mak ,grožđice koje ste namakali u rumu, limunovu koricu i limunov sok te sve to lijepo izmiješajte ta dodajte snijeg od bjelanjaka i sve to lijepo objedinite
  4. 4 Poppy torta /slika/151985/
    Dobivenu smjesu stavite u okrugli kalup koji ste namazali maslacom i posuli brašnom i ispečite biskvit na temperaturi od 180°C oko 40 minuta. S čačkalicom provjerite da li je dovoljno pečeni.
  5. 5 Poppy torta /slika/151986/
    Pečeni biskvit prerežite na tri djela i premažite bijelom kremom…
  6. 6 Poppy torta /slika/151988/
    Bijelu kremu napravite tako da brašno razmutite s malo hladnog mlijeka i to dodajte u vruće mlijeko nakratko prokuhajte da se zgusne.
  7. 7 Poppy torta /slika/151990/
    Mikserom pjenasto izmješajte maslac ili margarin, dodajte mu šećer u prahu i vanilin šećer te žlicu po žlicu ohlađene smjese mlijeka i brašna
  8. 8 Poppy torta /slika/151992/
    Biskvitne kore premažite bijelom kremom
  9. 9 Poppy torta /slika/151995/
    Kada je gotova torta prelijte tortu čokoladnom glazurom koju ste napravili tako da vodu šećer i čokoladu rastopite na pari i dodajte zatim margarin te time prelijete kolač.

Posluživanje

Možete je ukrasiti šlagom, ali dovoljna je i sama po sebi.
Malo su mi se kore trgale pa presjek baš nije sjajan ali je zato okus fenomenalan.
Uživajte u okusu maka!!!
Izvor: coolinarika.com

0 comments: