- SASTOJCI:
- BISKVIT
-
300 grama čokolade za kuhanje
-
250 grama maslaca
-
100 grama oraha
-
150 grama oštrog brašna
-
5 jaja
-
4 žlice šećera
-
1 prašak za pecivo
-
GLAZURA
-
125 grama čokolade za kuhanje
-
150 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA BISKVITA
- Rastopiti čokoladu i maslac da se dobije glatka smjesa, te ostaviti da se hladi.
- Pjenasto izmješati jaja sa šećerom, dodati isjeckane orahe, brašno, prašak za pecivo, te umiješati smjesu od čokolade i maslaca.
- Nastalu smjesu izliti u kalup za tortu te peći na 160 stupnjeva oko 45 min.
- Kad je biskvit gotov, ostaviti ga da se hladi.
PRIPREMA GLAZURE
- Zagrijati slatko vrhnje, dodati čokoladu, te dobro promješati dok se čokolada ne otopi.
FINALIZACIJA
- Prohlađenom glazurom premazati tortu i posuti sa još malo mljevenih orha (ako želite) te ostaviti u hladnjak da se ohladi.
Savjet
- Ako ostavite tortu da se duže hladi, bit će sočnija.
Izvor:
kolaci.eu
0 comments:
Objavi komentar