Hren se koristi u mnoge svrhe pa i u liječenju, pročitajte i saznajte o njegovoj ljekovitosti...
Dobar je prilog kao sos uz govedinu. Pomaže i kao lijek protiv
glavobolje i kijavice, naročito ako se promiješa s jakim vinskim octom i
duboko u nos udiše. Ako se hren stavi na upaljeno bolno mjesto izvlači
upalu isto kao slačica. Kod glavobolje treba komadićem hrena dobro
istrljati čelo i potiljak s vratnim žilama. To se ponavlja nekoliko
dana. Ujedno treba hren udisati kroz nos. Ako na koži nastanu mjehuri,
treba ih uljem mazati.
Hren je pored mnogih blagotvornih sredstava i sredstvo za
svestrano čišćenje organizma. Uzima se 3—4 nedjelje u malim količinama.
Hren jača probavne organe i čisti ih od sluzi, regulira probavu i
uklanja zatvor stolice. Ovo staro domaće sredstvo odlično je protiv
katara pluća, želuca i crijeva ako se uzima dulje vremena (70 dana) tri puta dnevno.
Hren podražuje funkcioniranje raznih organa i pospješuje stvaranje
potrebnih sokova. Svježe nariban hren upotpunjujeprehranu, osim toga je
odličan lijek protiv bolesti, gihta,reumatizma, neuralgije, upale
bubrega i jetra, žuči, mokraćnogmjehura, bolesti crijeva, bolesti
živaca, suvišne kiseline, trovanja sa soli (ako se previše uzima). Sok
od korijena hrena (jedna kavena žlica) uzima se u vodi ili u mlijeku kod
upale gore navedenih bolesti. Mlijeko s hrenom je jedno sveobuhvatno sredstvo za čišćenje.
Izvor: priromed.com
0 comments:
Objavi komentar