Sastojci
- Broj osoba:
- 1 pile
- 1 žlica masti ili ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 glavica komorača
- 1 konzerva pelata rajčica
- slatka crvena paprika
- sol
- papar
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Rastrančirajte pile.Batke, zabatke, krilca i bijelo meso odvojite za jelo.Leđa ostavite za juhicu.
-
2
Piletinu zatim posolite i popaprite te je popecite na žlici masti da dobije lijepu boju.Preporučam da to radite odmah u posudi u kojoj ćete i kuhati(da ne prljate posuđe) uvijek najprije na strani gdje je kožica.
-
3
Kad se piletina popekla, izvadite ju na tanjur, a u preostalu mast dodajte crveni luk i komorač narezan na trakice.Nakon toga dodajte češnjak i čim zamiriši podlijte sa malo vode i pirjajte.
-
4
Zatim dodajte pelate rajčica.Kad provrije, ubacite piletinu u posudu.Dodajte i dvije žličice crvene slatke paprike te soli i vegete po ukusu.
-
5
Krčkajte 40-tak minuta, dok se meso ne počne odvajati od kosti.Po potrebi doljevajte malo vruće vode ili temeljca, ali pazite da umak bude ukuhan, ne prerijedak :)
Posluživanje
Kad je gotovo, možete posuti sa svježim bosiljkom ukoliko volite i kao prilog poslužiti široke rezance.Ukoliko radite domaće, moja baka ima super pravilo da na 100 g brašna ide jedno jaje.Budu super, no nažalost žurba ne dopušta uvijek napraviti domaće pa se ja poslužim kupovnim.Dobar tek želim :)Izvor: coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar