petak, 6. veljače 2015.

PILETINA U UMAKU

U našoj kući nema do piletine...Od paprikaša, pečenja,paniranja...do juhica, umaka i slično.Zaista ju volimo na sve načine.Ovo je jedan u nizu kako pripremiti piletinu.Dobar tek vam želim :)

Piletina u umaku

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  1 pile
  •  1 žlica masti ili ulja
  •  1 glavica crvenog luka
  •  2 češnja češnjaka
  •  1 glavica komorača
  •  1 konzerva pelata rajčica
  •   slatka crvena paprika
  •   sol
  •   papar

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Rastrančirajte pile.Batke, zabatke, krilca i bijelo meso odvojite za jelo.Leđa ostavite za juhicu.
  2. 2
    Piletinu zatim posolite i popaprite te je popecite na žlici masti da dobije lijepu boju.Preporučam da to radite odmah u posudi u kojoj ćete i kuhati(da ne prljate posuđe) uvijek najprije na strani gdje je kožica.
  3. 3
    Kad se piletina popekla, izvadite ju na tanjur, a u preostalu mast dodajte crveni luk i komorač narezan na trakice.Nakon toga dodajte češnjak i čim zamiriši podlijte sa malo vode i pirjajte.
  4. 4
    Zatim dodajte pelate rajčica.Kad provrije, ubacite piletinu u posudu.Dodajte i dvije žličice crvene slatke paprike te soli i vegete po ukusu.
  5. 5
    Krčkajte 40-tak minuta, dok se meso ne počne odvajati od kosti.Po potrebi doljevajte malo vruće vode ili temeljca, ali pazite da umak bude ukuhan, ne prerijedak :)

Posluživanje

Kad je gotovo, možete posuti sa svježim bosiljkom ukoliko volite i kao prilog poslužiti široke rezance.Ukoliko radite domaće, moja baka ima super pravilo da na 100 g brašna ide jedno jaje.Budu super, no nažalost žurba ne dopušta uvijek napraviti domaće pa se ja poslužim kupovnim.Dobar tek želim :)
Izvor: coolinarika.com

0 comments: