Sastojci
Kore:
- 250 grama maslaca ili margarina
- 125 grama šećera u prahu
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 4 žumanjka
- 4-5 žlica kiselog vrhnja
- 500 grama brašna
- korica od limuna
Krema:
- 1/2 l mlijeka
- 5 žlica brašna
- 200 grama šećera u prahu
- 200 grama maslaca ili margarina
- rum, ili limunov sok
- džem od višnje (ili neki sličan)
Priprema
- Težina:
-
1
/slika/2117379/
Od svih sastojaka zamjesite prhko tijesto i ostavite ga da se malo odmori.
-
2
/slika/2117385/
Razvaljajte četiri kore otprilike 25x35 cm, te pecite na pek papiru na 170 stupnjeva dok ne počnu dobivati laganu boju po rubovima, tad su pečene.
-
3
/slika/2117391/
Za kremu zakuhajte polovicu mlijeka sa šećerom, a u ostalu polovicu izmješajte sa brašnom pa zakuhajte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
Margarin sobne temperature izmiksajte pa dodajte žlicu po žlicu miksajući u ohlađenu kremu.
Dodajte malo ruma i limunove korice za aromu.
-
4
/slika/2117389/
Na podlogu stavite prvu koru pa je tanko premažite džemom.
-
5
/slika/2117393/
Na džem stavite drugu koru na koju stavite kremu.
-
6
/slika/2117403/
Na kremu stavite treću koru, pa džem i na kraju koru.
Lagano pritisnite i ostavite da se sve dobro stisne i poveže te da se džem malo upije u kore.
Izvor: coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar