ponedjeljak, 9. veljače 2015.

MIMOZA KOLAČ

Odličan blagdansko-svakodnevni kolač. Kao što i sami naziv govori, nježan kolač u kombinaciji prhkih kora, kuhane bijele kreme i džema od višanja. Odličan.

Mimoza

Sastojci

  • Kore:

  •  250 grama maslaca ili margarina
  •  125 grama šećera u prahu
  •  1/2 vrećice praška za pecivo
  •  4 žumanjka
  •  4-5 žlica kiselog vrhnja
  •  500 grama brašna
  •   korica od limuna
  • Krema:

  •  1/2 l mlijeka
  •  5 žlica brašna
  •  200 grama šećera u prahu
  •  200 grama maslaca ili margarina
  •   rum, ili limunov sok
  •   džem od višnje (ili neki sličan)

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1 /slika/2117379/
    Od svih sastojaka zamjesite prhko tijesto i ostavite ga da se malo odmori.
  2. 2 /slika/2117385/
    Razvaljajte četiri kore otprilike 25x35 cm, te pecite na pek papiru na 170 stupnjeva dok ne počnu dobivati laganu boju po rubovima, tad su pečene.
  3. 3 /slika/2117391/
    Za kremu zakuhajte polovicu mlijeka sa šećerom, a u ostalu polovicu izmješajte sa brašnom pa zakuhajte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
    Margarin sobne temperature izmiksajte pa dodajte žlicu po žlicu miksajući u ohlađenu kremu.
    Dodajte malo ruma i limunove korice za aromu.
  4. 4 /slika/2117389/
    Na podlogu stavite prvu koru pa je tanko premažite džemom.
  5. 5 /slika/2117393/
    Na džem stavite drugu koru na koju stavite kremu.
  6. 6 /slika/2117403/
    Na kremu stavite treću koru, pa džem i na kraju koru.
    Lagano pritisnite i ostavite da se sve dobro stisne i poveže te da se džem malo upije u kore.
    Izvor: coolinarika.com

0 comments: