Sastojci
- 4 oblatne
- 250 g Džema šipak
Za kremu:
- 4 žumanca
- 150 g šećera
- 1 Vanilin šećer
- 1 limun
- 150 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Žumanca, šećer, vanilin šećer, naribanu limunovu koricu i limunov sok kuhajte na pari dok se smjesa ne zgusne. Nakon skidanja s vatre miješajte dok se ne ohladi.
-
2
Maslac pjenasto izmiješajte sa šećerom u prahu i umiješajte u ohlađenu kremu. Oblatnu premažite polovicom kreme. Na nju stavite drugu oblatnu i premažite je džemom od šipka.
-
3
Na treću oblatnu stavite preostalu kremu i poklopite je zadnjom oblatnom. Dobro je pritisnite i opteretite nekoliko sati, a zatim kolač stavite u hladnjak.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite na kocke, ploške ili rombove.Savjet
Kremom ili džemom premažite one strane oblatni koje imaju veća udubljenja.Izvor: coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar