Volite poslastice koje se brzo i lako spremaju i koje ne
podrazumevaju višesatno stajanje pored šporeta, pravljenje kora i
slično?
Imamo idealan predlog za vas!
Napravite ledeni čokoladni kolač - nema pečenja, nema mučenja, samo mikser, i puno puno čokolade - osvežavajuće i ukusno!
Pogledajte recept i saznajte kako da ga spremite.Potrebni sastojci:
100 g čokolade za kuvanje,
150 g gorke tamne čokolade,
6 dl slatke pavlake,
20 g šećera u prahu,
4 kašike soka ili likera od pomorandže,
1 kašičica rendane kore pomorandže,
100 g lomljene čokolade za kuvanje.
ZA GLAZURU:
150 g čokolade za kuvanje,
90 g maslaca.
150 g gorke tamne čokolade,
6 dl slatke pavlake,
20 g šećera u prahu,
4 kašike soka ili likera od pomorandže,
1 kašičica rendane kore pomorandže,
100 g lomljene čokolade za kuvanje.
ZA GLAZURU:
150 g čokolade za kuvanje,
90 g maslaca.
Priprema:
Korak 1: Slatku pavlaku umutite u šlag,
dodajte šećer u prahu, sok i koru pomorandže i čokoladu otopljenu na
pari i sve dobro umutite mikserom. Na kraju ubacite i lomljenu čokoladu i
dobro promešajte varjačom.
Korak 2: Kalup obložite plastičnom folijom,
pa u njega izlijte smesu. Ostavite kolač u zamrzivaču tri sata. Pre
samog vađenja kolača iz zamrzivača napravite čkoladnu glazuru.
Korak 3: Čokoladu otopite na pari i
umutite sa omekšalim maslacem. Kolač izvadite iz zamrzivača, pa ga
okrenite na poslužavnik. Prelijte ga čokoladnom glazurom koju ste
pripremili i vratite u zamrzivač na još pola sata-sat. Poslužite dobro
rashlađen i sečen na šnite.
Prijatno!
0 comments:
Objavi komentar