Tijesto:
- 50 dag brasna
- 2jaja
- 18 dag margarina
- 2 zlice secera
- 1 prasakza
- pecivo
- malo mlijeka
- 1,5 kg kiselkastih
- jabuka
- cimet
- 3 bjelanjka
- 20 zlica secera
- voda
U brasnu pomijesanom s praskom za pecivo razmrviti margarin, dodati secer i jaja, te s malo mlijeka izraditi prhko tijesto. Razvaljati i staviti u namasten i pobrasnjen lim, na njega staviti nadjev i peci oko 30 min na 180-200 °C.
Priprema:
Jabuke oguliti, naribati, posipati cimetom i pirjati na laganoj vatri stalno mijesajuci oko 5 min.
Priprema:
Ulupati cvrst snijeg od bjelanjaka. U malo vode (toliko da pokrije secer) skuhati secer da se otopi i zatim vruce polako ulijevati u gotov snijeg stalno miksajuci. Peceni kolac premazati snijegom i nakratko vratiti u pecnicu (oko 50 °C) da lagano pozuti. Ukrasiti po zelji.
Izvor: dobar-recept.blogspot.com
0 comments:
Objavi komentar