petak, 6. veljače 2015.

KOLAČ OD JABUKA


 
Tijesto: 

  • 50 dag brasna
  • 2jaja
  • 18 dag margarina
  • 2 zlice secera
  • 1 prasakza
  • pecivo
  • malo mlijeka
Nadjev: 
  • 1,5 kg kiselkastih
  • jabuka
  • cimet
Bijela glazura:
  • 3 bjelanjka
  • 20 zlica secera
  • voda
Priprema: 
U brasnu pomijesanom s praskom za pecivo razmrviti margarin, dodati secer i jaja, te s malo mlijeka izraditi prhko tijesto. Razvaljati i staviti u namasten i pobrasnjen lim, na njega staviti nadjev i peci oko 30 min na 180-200 °C.
Priprema: 
Jabuke oguliti, naribati, posipati cimetom i pirjati na laganoj vatri stalno mijesajuci oko 5 min.
Priprema: 
Ulupati cvrst snijeg od bjelanjaka. U malo vode (toliko da pokrije secer) skuhati secer da se otopi i zatim vruce polako ulijevati u gotov snijeg stalno miksajuci. Peceni kolac premazati snijegom i nakratko vratiti u pecnicu (oko 50 °C) da lagano pozuti. Ukrasiti po zelji.
Izvor:  dobar-recept.blogspot.com

0 comments: