Fina, mekana i mirisna peciva
Sastojci
-
2,5 dl
tople vode
-
25 g
svježeg kvasca
-
1
žličica šećera
-
400 g
brašna
-
1,5
žličica soli
-
3
velike žlice ulja
-
1
žlica maslaca za premazati peciva
Za premaz peciva nakon pečenja:
-
2
žlice maslaca
-
1/2
žličice soli
-
1/2
žličice češnjaka u prahu
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Napravite kvas sa malo vode i jednom žlicom šećera i malo brašna. Neka odmori 10 minuta.
U jednu posudu prosijte brašno i dodajte sol, ulje i ostatak vode.
Stavite kvasac i zamjesite mekano tijeso. Ostavite pokriveno neka odmara
oko sat vremena
-
2
Tijesto premjesiti i napraviti 12
jednakih loptica. Od svake loptice napravite valjak malo duži.
Posložiti na lim prekriven papirom i ostavite neka stoje jedan sat.
Pećnicu ugrijati na 200c. Peciva premazati sa malo maslaca i staviti peći oko 15minuta.
Pred kraj istopiti maslac i dodati češnjak u njega i malo suhog
bosiljka ako želite i prstohvat soli. Peciva izvaditi i premazati sa tim
maslacem.
Posluživanje
Poslužiti topla peciva a fina su i mekana hladna.
Izvor:
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar