utorak, 13. siječnja 2015.

KREMASTE PLOŠKE OD LIMUNA

Neodoljivi osvjezavajuci kremasti kolacici. Super jednostavna i brza priprema! 

Kremaste ploske od limuna

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  • Za tijesto

  •  1 salica (od 200ml) brasno
  •  1/2 salice secer u prahu
  •  2-3 zlice mljeveni orasi
  •  100g maslac bez soli
  •  na vrh zlicice sol
  • Za kremu

  •  3 jaja
  •  4 zlice brasno
  •  1 salica secer
  •  1-2 zlicice vanilija ekstrakt ili secer
  •  2 zlicice naribana limunova korica
  •  1 limunov sok
  •  na vrh zlicice sol

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1 Kremaste ploske od limuna /slika/1152613/
    Prosijati brasno i pomijesati sa orasima, secerom u prahu i soli. Dodati hladni maslac narezan na kockice i sa elektricnom mijesalicom izmjesati, trebate dobiti mrvicastu smjesu!
    Koristiti duboku zdjelu da vam brasno ne leti na sve strane.
  2. 2 Kremaste ploske od limuna /slika/1152615/
    Tavu ili posudu za pecenje premazati sa uljem i prekriti sa masnim papirom.
    Smjesu istresti i prekriti dno lagano jednolicno pritiskajuci smjesu.
    Staviti peci u zagrijanu pecnicu na 180C 20 minuta.
    Ja sam koristila zdjelu velicine 30cmx23cm. Dobila sam 16 kolacica sa malim ostatkom sto sam rezala da mi kvadrati budu jednake velicine. dakle ako radite za goste ili vecu obitelj, slobodno poduplajte i koristite vecu tavu. Tijesto i krema bi trebali biti u odnosu pola-pola  sto se tice debljine kad su kolacici gotovi, ili 1:2, dakle tijesto tanje od kremastog sloja a ne obrnuto :)
  3. 3 Kremaste ploske od limuna /slika/1152617/
    Kad je gotovo izvaditi i ostaviti po strani
  4. 4
    U dublju zdjelu dodati sastojke za kremu i sve zajedno umutiti elektricnim mikserom.
    Preliti preko pecenog tijesta i vratiti nazad u pecnicu da se pece jos 15 minuta.
  5. 5 Kremaste ploske od limuna /slika/1152643/
    Kad je gotovo izvaditi iz tave i ostaviti da se potpuno ohladi.

  6. 6 Kremaste ploske od limuna /slika/1152653/
    Ohladeni kolac narezati i posuti sa secerom u prahu.
  7. 7
    ps. ovo je receptic koji je popularan po Europi i Sj. Americi. Ja sam samo dodala orahe kao ekstra i vaniliju u kremu,  jer ja uvijek nesto volim mijenjati, naravno mozete napraviti bez oraha samo obicno krhko tijesto, ili mozete dodati mljevene bademe. U kremu moze i malo ruma ako volite. :)
     Jos na kraju: ako zelite finu zutu boju kreme onda obavezno koristite jaja sa izrazito svijetlim ili blijedo zutim zutanjkom.
    Izvor: coolinarika.com

0 comments: