Neodoljivi osvjezavajuci kremasti kolacici. Super jednostavna i brza priprema!
Sastojci
- Broj osoba:
- 4 osobe
Za tijesto
-
1 salica (od 200ml)
brasno
-
1/2 salice
secer u prahu
-
2-3 zlice
mljeveni orasi
-
100g
maslac bez soli
-
na vrh zlicice
sol
Za kremu
-
3
jaja
-
4 zlice
brasno
-
1 salica
secer
-
1-2 zlicice
vanilija ekstrakt ili secer
-
2 zlicice
naribana limunova korica
-
1
limunov sok
-
na vrh zlicice
sol
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
/slika/1152613/
Prosijati brasno i pomijesati sa
orasima, secerom u prahu i soli. Dodati hladni maslac narezan na kockice
i sa elektricnom mijesalicom izmjesati, trebate dobiti mrvicastu
smjesu!
Koristiti duboku zdjelu da vam brasno ne leti na sve strane.
-
2
/slika/1152615/
Tavu ili posudu za pecenje premazati sa uljem i prekriti sa masnim papirom.
Smjesu istresti i prekriti dno lagano jednolicno pritiskajuci smjesu.
Staviti peci u zagrijanu pecnicu na 180C 20 minuta.
Ja sam koristila zdjelu velicine 30cmx23cm. Dobila sam 16 kolacica sa malim ostatkom sto sam rezala da mi
kvadrati
budu jednake velicine. dakle ako radite za goste ili vecu obitelj,
slobodno poduplajte i koristite vecu tavu. Tijesto i krema bi trebali
biti u odnosu pola-pola sto se tice debljine kad su kolacici gotovi,
ili 1:2, dakle tijesto tanje od kremastog sloja a ne obrnuto :)
-
3
/slika/1152617/
Kad je gotovo izvaditi i ostaviti po strani
-
4
U dublju zdjelu dodati sastojke za kremu i sve zajedno umutiti elektricnim mikserom.
Preliti preko pecenog tijesta i vratiti nazad u pecnicu da se pece jos 15 minuta.
-
5
/slika/1152643/
Kad je gotovo izvaditi iz tave i ostaviti da se potpuno ohladi.
-
6
/slika/1152653/
Ohladeni kolac narezati i posuti sa secerom u prahu.
-
7
ps. ovo je receptic koji je
popularan po Europi i Sj. Americi. Ja sam samo dodala orahe kao ekstra i
vaniliju u kremu, jer ja uvijek nesto volim mijenjati, naravno mozete
napraviti bez oraha samo obicno krhko tijesto, ili mozete dodati
mljevene bademe. U kremu moze i malo ruma ako volite. :)
Jos na kraju: ako zelite finu zutu boju kreme onda obavezno koristite jaja sa izrazito svijetlim ili blijedo zutim zutanjkom.
Izvor:
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar