Sastojci
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
6 kašika hladne vode
3 kašike ulja3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
1/2 šolje mleka za prelivanje koreKrema:
1 l mleka
5-6 kašika gustina
5-6 kašika brašna
10 kašika šećera
250 g margarina
Glazura:
200 g čokolade za kuvanje (istopiti sa)
Malo ulja
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca, pa ulupati belanca uz postepeno dodavanje šećera.
Kada se napravio jak šne od belanaca postepeno ulivati, direktno u žice od miksera hladnu vodu i mutiti.
Zatim dodati žumanca jedno po jedno, pa ulje, isto u mlazu.
Sjediniti brašno, kakao i prašak za pecivo i onda to postepeno dodavati u prethodno umućenu smesu i mešati sa varjačom.
Zagrejati rernu na 180 stepeni.
Istresti smesu u pleh veličine rerne ( moj je otprilike 37 x 30cm ) u koji smo stavili papir za pečenje.
Peći oko 20 – 25 minuta.
Izvaditi i ohladiti. Ohlađenu koru preseći na pola
Fil. U vrelom mleko dodajte šećer I smesu od brašna I
gustina sipajte u tankom mlazu neprestalno mešajući da se ne stvore
grudvice. Fil ohladiti pa u njega dodati penasto umućen margarin.
Filovati koru pa poklopiti drugom korom. Iseći na kocke pa potapati u
čokoladnu glazuru.
Izvor: vrhunskirecepti.com
0 comments:
Objavi komentar