četvrtak, 15. siječnja 2015.

KUKURUZNI KRUH / CORN BREAD

Fini, puni kruh od kukuruznog i bijelog brašna
 
Sastojci
  1. 250 g glatkog brašna
  2. 250 g kukuruznog brašna
  3. 1 vrećica suhog kvasca
  4. 1/2 vrećice praška za pecivo
  5. 1 žličice soli
  6. 1 žličica šećera
  7. 400 ml mlijeka
  8. malo maslinovog ulja
Priprena:
  1. 300 ml mlijeka zakuhajte pa u njega ulijte preostalih 100 ml hladnog mlijeka. Brašno, kvasac, prašak, sol i šećer pomiješajte u zdjeli. Zatim dodajte veći dio mlijeka, ali ne sve i miješajte kuhačom. Sad možete tijesto nastaviti mijesiti mikserom ili rukama, dodavajući mlijeko po potrebi. Ako mijesite rukama, tijesto prebacite na pobrašnjelu podlogu i mijesite pažljivo da se ne opečete. Kad ste umijesili jednolično tijesto, stavite ga u zdjelu, pokrijte krpom i pustite da odstoji oko 1 sat, tj. dok se ne digne.
  2. Zatim ga premijesite i oblikujte prema kalupu koji imate. Premažite kalup maslinovim uljem i pobrašnite kukuruznim brašnom. Štrucu kruha također lagano premažite uljem i stavite u kalup.
  3. Zatim sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na najnižu temperaturu (50-60°C) na 30-tak min, a nakon toga pecite na 180°C oko 30 minuta tj. dok kruh ne dobije lijepu boju.
  4. Vrući kruh zamotajte u kuhinjsku krpu i režite tek kad se ohladi. I meni je, kao i autorici recepta, odličan s putrom i pekmezom :) Dobar tek!
     Izvor: mytaste.hr

0 comments: