četvrtak, 15. siječnja 2015.

RUSKA ŠNITA

..fantasticno dobar,kolac,jako jednostavan,socan,preporucujem,da ga probate,i sigurna sam da ce vam se svidjeti..  

Ruska šnita..

Sastojci

Broj osoba:
10 osoba
  • SASTOJCI:

  •  170g. maslaca
  •  200g. secera (moze i manje)
  •  4 jaja
  •  50ml. slatkog vrhnja
  •  3 zlice meda
  •  130g. przenih mljevenih ljesnjaka
  •  80g. finog brasna t-400
  •  1 prasak za pecivo
  • PRELJEV:

  •  1 limun (iscijedeni sok)/zlica vode
  •  130g. mljevenog secera
  •  1 vanilin secer
  •   tamna cokolada za preljev
  •   za posip: kombinacija przenih mljev. ljesnjaka i oraha

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Mikserom,mutite maslac i secer,pa kada dobijete lijepu svijetlu kremicu,polako dodajte jedno,po jedno jaje,neprestano miksajuci.Zatim u umucenu smijesu dodajte,med,slatko vrhnje,poprzene,mljevene ljesnjake.
  2. 2
    Brasno pomijesajte s praskom za pecivo,pa polako dodajte u gore navedenu smijesu.Sve rucno jos jednom lagano promijesajte,da se svi sastojci lijepo sijedine,i da ne bude grudica.
  3. 3
    U duguljasti vatrostalni kalup:vel. 13x30cm.(prethodno namazan maslacem i posut brasnom).uspite pripremljenu smijesu,poravnajte povrsinu i pecite u prethodno zagrijanoj pecnici na 180C.cca 40 minuta.
  4. 4
    Peceni kolac izvadite odmah iz kalupa,pa ga prebacite na pripremljeni pladanj i okrenut "naopako",odmah ga prelijte pripremljenim preljevom.
  5. 5
    PRELJEV:
    iscijedite sok od jednog limuna,pa ga dobro izmijesajte,s vodom,secerom u prahu i vanilin secerom.
  6. 6
    Kada se kolac ohladi,rezite ga na snite vel. 2 cm. i posluzite.

Posluživanje

Dodatno ga mozete ukrasiti s otopljenom tamnom cokoladom,i mljevenim ljesnjacima,(orasima ili bademima)po zelji.
Izvor: coolinarika.com

0 comments: