Sastojci
- Broj osoba:
SASTOJCI:
- 170g. maslaca
- 200g. secera (moze i manje)
- 4 jaja
- 50ml. slatkog vrhnja
- 3 zlice meda
- 130g. przenih mljevenih ljesnjaka
- 80g. finog brasna t-400
- 1 prasak za pecivo
PRELJEV:
- 1 limun (iscijedeni sok)/zlica vode
- 130g. mljevenog secera
- 1 vanilin secer
- tamna cokolada za preljev
- za posip: kombinacija przenih mljev. ljesnjaka i oraha
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Mikserom,mutite maslac i secer,pa kada dobijete lijepu svijetlu kremicu,polako dodajte jedno,po jedno jaje,neprestano miksajuci.Zatim u umucenu smijesu dodajte,med,slatko vrhnje,poprzene,mljevene ljesnjake.
-
2
Brasno pomijesajte s praskom za pecivo,pa polako dodajte u gore navedenu smijesu.Sve rucno jos jednom lagano promijesajte,da se svi sastojci lijepo sijedine,i da ne bude grudica.
-
3
U duguljasti vatrostalni kalup:vel. 13x30cm.(prethodno namazan maslacem i posut brasnom).uspite pripremljenu smijesu,poravnajte povrsinu i pecite u prethodno zagrijanoj pecnici na 180C.cca 40 minuta.
-
4
Peceni kolac izvadite odmah iz kalupa,pa ga prebacite na pripremljeni pladanj i okrenut "naopako",odmah ga prelijte pripremljenim preljevom.
-
5
PRELJEV:
iscijedite sok od jednog limuna,pa ga dobro izmijesajte,s vodom,secerom u prahu i vanilin secerom.
-
6
Kada se kolac ohladi,rezite ga na snite vel. 2 cm. i posluzite.
Posluživanje
Dodatno ga mozete ukrasiti s otopljenom tamnom cokoladom,i mljevenim ljesnjacima,(orasima ili bademima)po zelji.Izvor: coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar