petak, 16. siječnja 2015.

PITA OD ČOKOLADE

Dvobojna pita u koju u jedan dio idu lješnjaci, a u drugi čokolada bit će savršena slastica uz popodnevnu kavu ili čaj.

Pita od čokolade

Sastojci

  • Za prvo tijesto:

  •  1 jaje
  •  100 g šećera
  •  100 g margarina
  •  60 g mljevenih popečenih lješnjaka
  •  100 g Pšeničnog oštrog brašna
  • Za drugo tijesto:

  •  4 jaja
  •  100 g šećera
  •  150 g margarina
  •  100 g čokolade
  •  1 žlica Pšeničnog oštrog brašna
  • Za glazuru:

  •  60 g margarina
  •  100 g čokolade
  •  3 žlice mlijeka

Priprema

Vrijeme pripreme:
90 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Za prvo tijesto:

  2. 1
    Pjenasto izmiješajte jaje i šećer, dodajte omekšali margarin, mljevene lješnjake i brašno.
  3. 2
    Manji lim (20x30 cm) premažite margarinom i pospite brašnom, u njega rasporedite tijesto.
  4. 3
    Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 10 minuta.
  5. Za drugo tijesto:

  6. 1
    Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte omekšali margarin, otopljenu čokoladu, brašno i lagano dodajte snijeg od bjelanjaka.
  7. 2
    Na pola pečeno prvo tijesto stavite  drugu smjesu tijesta. Pećnicu smanjite na 150 °C i pecite oko 50 minuta.
  8. Za glazuru:

  9. 1
    Margarin i čokoladu, uz dodatak mlijeka, otopite na pari (po želji može biti i mliječna čokolada).
  10. 2
    Kad se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača.

Posluživanje

Ohlađeni kolač narežite i poslužite kao desert nakon obroka ili uz neki napitak.

Savjet

U tijesto dodajte 2-3 žlice mlijeka da se lakše rasporedi po limu.
Izvor: coolinarika.com

0 comments: