Sastojci
Za prvo tijesto:
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 100 g margarina
- 60 g mljevenih popečenih lješnjaka
- 100 g Pšeničnog oštrog brašna
Za drugo tijesto:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 150 g margarina
- 100 g čokolade
- 1 žlica Pšeničnog oštrog brašna
Za glazuru:
- 60 g margarina
- 100 g čokolade
- 3 žlice mlijeka
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Za prvo tijesto:
-
1
Pjenasto izmiješajte jaje i šećer, dodajte omekšali margarin, mljevene lješnjake i brašno.
-
2
Manji lim (20x30 cm) premažite margarinom i pospite brašnom, u njega rasporedite tijesto.
-
3
Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 10 minuta.
-
Za drugo tijesto:
-
1
Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte omekšali margarin, otopljenu čokoladu, brašno i lagano dodajte snijeg od bjelanjaka.
-
2
Na pola pečeno prvo tijesto stavite drugu smjesu tijesta. Pećnicu smanjite na 150 °C i pecite oko 50 minuta.
-
Za glazuru:
-
1
Margarin i čokoladu, uz dodatak mlijeka, otopite na pari (po želji može biti i mliječna čokolada).
-
2
Kad se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite i poslužite kao desert nakon obroka ili uz neki napitak.Savjet
U tijesto dodajte 2-3 žlice mlijeka da se lakše rasporedi po limu.Izvor: coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar