Sastojci
Testo:
- 3 jaja
- 1 casa od jogurta secera
- 1 casa mleka
- 1 casa ulja
- 500 gr. brasna
- 2 kasike kakao
Fil:
- 1 l mleka
- 1 casa secera
- 7 kasika griza
- 200 gr. kokosa
glazura:
- 100 gr. cokolade za kuvanje
Priprema
-
1
Umutiti jaja sa secerom, pa zatim dodati ostale sastojke.
-
2
Podmazati pleh (20×30 velicine) uljem i posuti brasnom pa sipati pola kolicine od testa staviti da se pece 15 min.
Fil: -
3
Kuvati mleko i secer i kada provrije dodati griz i kuvati 5 min. kada je gotovo dodati kokos.
-
4
Izvaditi koru koja se pekla pa preliti filom i preko fila preliti drugu polovinu testa, vratiti da se pece jos dvadesetak minuta.
-
5
Kada se kolac ohladi preliti glazurom od cokolade.
Ja sam ovaj kolac na slici pravila od pola kolicine!!Izvor: coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar