Kolačić na brzinu… Teško je samo čekati da se ohladi…
Sastojci
- Broj osoba:
- 6 osoba
Za testo:
-
3
jaja
-
12
kašika šećera
-
12
kašika ulja
-
12
kašika mleka
-
12
kašika brašna
-
3
kašike kakaoa
-
1/2
kesice praška za pecivo
-
Za karamel:
-
12
kašika šećera
-
6 dl
mleka
-
Za premaz:
-
2 dl
ulupane slatke pavlake
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 30 min
-
1
Jaja dobro umutiti sa šećerom (za
ovaj kolač ne odvajam belanca od žumanaca), pa dodati sve ostale
sastojke. Staviti da se ispeče.
-
2
Dok se peče kora napraviti karamel.
Šećer staviti da se prži, uz neprestano mešanje varjačom, na tihoj
vatri. Kad dobije lepu, zlatnožutu boju, pažljivo usuti mleko. Ostaviti
da provri, da bi se sav šećer istopio.
-
3
Ispečenu koru malo prohladiti, pa je
preliti vrućim karamelom. Kora treba da upije celu količinu karamela.
-
4
Kad se kolač dobro ohladi, premazati ga ulupanom slatkom pavlakom.
-
5
Ukrasiti po želji (posuti kakaom,
ili rendanom čokoladom, šećernim ili čokoladnim mrvicama, mogućnosti su
bezbrojne).
0 comments:
Objavi komentar