ponedjeljak, 12. siječnja 2015.

ČOKOLADNI UŽITAK

 

Tijesto: 
  • 6 žumanjaka
  • 15 dag šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mlijeka
  • 1 žlica kakaa
  • 5 žlica gustlna
  • 1 prašak za pecivo
Priprema: 
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom postupno dodajuci ulje i mlijeko. Na kraju lagano umijesati gustin prosijan s praskom za pecivo i kakao. Pri kraju pecenja biskvit tanko premazati pekmezom i preliti saumom. Staviti natrag u pecnicu da lagano porumeni. Ohladeno preliti cokoladnom glazurom.


Šaum:
  •  6 bjelanjaka
  • 20 dag šećera
Priprema: 
Bjelanjke i šećer dok ne dobijemo čvrst snijeg.


Glazura: 
  • 10 dag cokolade
  • 10 dag margarina
  • 4 žlice ulja
Priprema: 
Na niskoj temperaturi otopiti čokoladu, margarin i ulje.
Izvor:  http://dobar-recept.blogspot.com

0 comments: