Tijesto:
- 6 žumanjaka
- 15 dag šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl mlijeka
- 1 žlica kakaa
- 5 žlica gustlna
- 1 prašak za pecivo
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom postupno dodajuci ulje i mlijeko. Na kraju lagano umijesati gustin prosijan s praskom za pecivo i kakao. Pri kraju pecenja biskvit tanko premazati pekmezom i preliti saumom. Staviti natrag u pecnicu da lagano porumeni. Ohladeno preliti cokoladnom glazurom.
Šaum:
- 6 bjelanjaka
- 20 dag šećera
Bjelanjke i šećer dok ne dobijemo čvrst snijeg.
Glazura:
- 10 dag cokolade
- 10 dag margarina
- 4 žlice ulja
Na niskoj temperaturi otopiti čokoladu, margarin i ulje.
Izvor: http://dobar-recept.blogspot.com
0 comments:
Objavi komentar