Jabuke možete i jednostavno grubo naribati. No, ma kako ga pripremali, neće vam oduzeti mnogo vremena. Štoviše, brže će “planuti”!
Sastojci
Za biskvit:
- 5 jaja
- 120 g šećera
- 150 g brašna
- 30 g maslaca
Za nadjev:
- 1 kg jabuka
- 100 g Džema miješano voće
Za ukrašavanje:
- 400 ml slatkog vrhnja
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Na dno tepsije (22×38 cm) stavite aluminijsku foliju i premažite je maslacem.
-
2
Jabuke ogulite, očistite i narežite na kolutove. Rasporedite ih u tepsiji i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
-
3
Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte. Postupno dodajite brašno uz neprestano miješanje. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.
-
4
Tepsiju izvadite iz pećnice, ulijte biskvitnu smjesu i pecite još oko 25 minuta.
-
5
Pečeni biskvit okrenite na rešetku, uklonite foliju i ohladite. Jabuke premažite miješanim džemom i ukrasite tučenim vrhnjem.
Posluživanje
Prije posluživanja kolač dobro ohladite i narežite na kocke.Savjet
Narezane jabuke možete poškropiti limunovim sokom.Izvor: coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar