utorak, 13. siječnja 2015.

OSVJEŽAVAJUĆI KOLAČ OD JABUKA

Jabuke možete i jednostavno grubo naribati. No, ma kako ga pripremali, neće vam oduzeti mnogo vremena. Štoviše, brže će “planuti”!

Osvježavajući kolač od jabuka

Sastojci

  • Za biskvit:

  •  5 jaja
  •  120 g šećera
  •  150 g brašna
  •  30 g maslaca
  • Za nadjev:

  •  1 kg jabuka
  •  100 g Džema miješano voće
  • Za ukrašavanje:

  •  400 ml slatkog vrhnja

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Na dno tepsije (22×38 cm) stavite aluminijsku foliju i premažite je maslacem.
  2. 2
    Jabuke ogulite, očistite i narežite na kolutove. Rasporedite ih u tepsiji i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
  3. 3
    Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte. Postupno dodajite brašno uz neprestano miješanje. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.
  4. 4
    Tepsiju izvadite iz pećnice, ulijte biskvitnu smjesu i pecite još oko 25 minuta.
  5. 5
    Pečeni biskvit okrenite na rešetku, uklonite foliju i ohladite. Jabuke premažite miješanim džemom i ukrasite tučenim vrhnjem.

Posluživanje

Prije posluživanja kolač dobro ohladite i narežite na kocke.

Savjet

Narezane jabuke možete poškropiti limunovim sokom.
Izvor: coolinarika.com

0 comments: