nedjelja, 11. siječnja 2015.

ČOKOLADNI ROLAT

Sastojci:


Kora:


 6 jaja

 6 kašika šećera u prahu

 4 kašike brašna

 50 gr. čokolade

 1/2 praška za pecivo


Fil:


 250 gr. putera

 3 jaja

 200 gr. šećera u prahu

 1 vanilin šećer

 100 gr. čokolade



Glazura:


 100 gr. čokolade

 2 kašike šećera u prahu

 50 gr. putera


Priprema:


 Kora: Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti ih. Postepeno dodavati šećer u prahu, zatim jedno po jedno žumance i mutiti mikserom. Kada se sve lepo sjedini, dodati brašno, prašak za pecivo i narendanu čokoladu. Sve izmešati i izliti u pleh (obložen papirom za pečenje). Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200C dok ne porumeni.

Savet: Pečenu koru prebaciti na vlažnu krpu i urolovati kako bi omekšala a zatim je odmotati i filovati.


 Fil: Umutiti puter sa šećerom u prahu, zatim dodati žumanca i rastopljenu čokoladu. Posebno umutiti belanca i dodati ih u fil.


 Glazura: U odgovarajućoj posudi sjediniti čokoladu, šećer u prahu i puter pa zatim kuvati na umerenoj temperaturi dok se masa ne otopi.


 Filovanje: Ohlađenu koru premazati pripremljenim filom i urolovati. Preko kore preliti pripremljenu glazuru i ostaviti da se ohladi.


 Rolat seći na 1cm - 2cm debele parčiće i služiti.

Izvor:  receptizakolace.rs

0 comments: