Sastojci
- Broj osoba:
- Kora: 6 bjelanjaka
- 150 g šećera
- 200 g crne čokolade (70 % kakoa)
- 150 g mljevenih oraha
- Fil: 500 ml slatke pavlake
- 500 g krem sira (najbolje kvarka)
- 50 g šećera
- 150 g tamne čokolade
- 2 šlag kreme od čokolade za premazivanje
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Ukjlučiti rernu da se zagrije na 250 stepeni.Prvo dobro umutiti bjelanjke,a zatim dodati šećer i ponovo dobro umutiti.Otopiti čokoladu i ostaviti da se hladi.Toplu čokoladu(ne vruću) dodati bjelancima,zajedno sa mljevenim orasima i sve umutiti mikserom.Staviti koru da se peče 10 min. na 200 stepeni,pa oko pola sata na 180 st.
-
2
U dobro izmućenu slatku pavlaku dodati sir i šećer,sve izmiješati,a zatim dodati krupno sječene komade čokolade,te sve promiješati pjenjačom (da bi ostali malo krupniji komadi čokolade).
-
3
Umućene šlag kreme od čokolade premazati preko torte i po želji ukrasiti.
Posluživanje
Odlično se slaže uz kafu (tako mam kaže,s obzirom na to da kafu ne pijem :D ),ali nećete pogriješiti ni sa dobrim crnim vinom ili kakaom.Uživajte! :DIzvor: coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar