Tatjana Marovski
SASTOJCI POTREBNI ZA KORU:
8 belanaca, 4 kašike agavinog sirupa (ili se odlučite za neki drugi zaslađivač, u originalu je mera 8 kašika šećera), 80 g mekog speltinog brašna, 100 g kokosovog brašna, 1dl vrelog kokosovog (ili nekog drugog) mleka.
PRIPREMA:
Umutite 8 belanaca, zatim dodajte agavin sirup i nastaviti sa mućenjem dok se ne dobije čvrst šam. Dodajte speltu pomešanu sa praškom za pecivo i kokosovo brašno. Lagano umešajte varjačom, dok se sve lepo ne sjedini. Izručite u neku srednju tepsiju (obloženu pek papirom), ne ni onu malu za đuveč, a ni u najveću. Prethodno rernu zagrejati na 200 stepeni i čim stavite patišpanj unutra odmah smanjiti na 180. Peći 10-15 minuta, kora mora da ostane svetla, ne sme jako da potamni. Kad je gotova ostaviti je da se prohladi, sklonite pek papir, koru vratite u tepsiju, te je preliti decilitrom vrelog kokosovog mleka.
Izvor: http://zena.blic.rs
0 comments:
Objavi komentar