Oduševite svoje ukućane sa ovim izvrsnim predjelom... Prijatno!!!
SASTOJCI:
- Za testo:
- 400 g brašna
- 1 šoljica ulja
- 1 kašičica soli
- 2,5 šoljice (za crnu kafu)
- mlake vode
- 250 g margarina
- Za fil:
- 1 čaša kisele pavlake
- 150 g salame
- 50 g kečapa
- 1 kašičica origana
- Za premazivanje:
- 1 jaje
- susama po želji
Priprema:
1. Pomešati polovinu brašna sa uljem i dodati so. Potom naizmenično dodavati mlaku vodu i preostalo brašno sve dok se ne umesi glatko testo koje se odvaja od prstiju.
2. Testo odmah razvući oklagijom na pobrašnjenoj površini, pa ga premazati sa 1/3 omekšalog margarina.
3. Preklopiti kao pismo 2-3 puta, uviti ga u providnu foliju i ostaviti da odstoji u frižideru oko 30 minuta.
4. Postupak razvlačenja i premazivanja margarinom ponoviti još dva puta.
5. Za to vreme salamu izrendati i pomešati sa pavlakom, kečapom i origanom.
6. Testo ponovo razvući oklagijom, iseći ga na kocke željene veličine i na svaki naneti kašiku fila. Preklopiti tako da se dobije trougao.
7. Trouglove poslagati u podmazan pleh, premazati ih jajetom i posuti susamom.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 20-25 minuta.
1. Pomešati polovinu brašna sa uljem i dodati so. Potom naizmenično dodavati mlaku vodu i preostalo brašno sve dok se ne umesi glatko testo koje se odvaja od prstiju.
2. Testo odmah razvući oklagijom na pobrašnjenoj površini, pa ga premazati sa 1/3 omekšalog margarina.
3. Preklopiti kao pismo 2-3 puta, uviti ga u providnu foliju i ostaviti da odstoji u frižideru oko 30 minuta.
4. Postupak razvlačenja i premazivanja margarinom ponoviti još dva puta.
5. Za to vreme salamu izrendati i pomešati sa pavlakom, kečapom i origanom.
6. Testo ponovo razvući oklagijom, iseći ga na kocke željene veličine i na svaki naneti kašiku fila. Preklopiti tako da se dobije trougao.
7. Trouglove poslagati u podmazan pleh, premazati ih jajetom i posuti susamom.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 20-25 minuta.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/
0 comments:
Objavi komentar