nedjelja, 11. siječnja 2015.

DOMAĆI LISNATI TROUGLOVI

Clipboard02

 Oduševite svoje ukućane sa ovim izvrsnim predjelom... Prijatno!!!

SASTOJCI:
  • Za testo:
  • 400 g brašna
  • 1 šoljica ulja
  • 1 kašičica soli
  • 2,5 šoljice (za crnu kafu)
  • mlake vode
  • 250 g margarina
  • Za fil:
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 150 g salame
  • 50 g kečapa
  • 1 kašičica origana
  • Za premazivanje:
  • 1 jaje
  • susama po želji
Priprema:
1. Pomešati polovinu brašna sa uljem i dodati so. Potom naizmenično dodavati mlaku vodu i preostalo brašno sve dok se ne umesi glatko testo koje se odvaja od prstiju.
2. Testo odmah razvući oklagijom na pobrašnjenoj površini, pa ga premazati sa 1/3 omekšalog margarina.
3. Preklopiti kao pismo 2-3 puta, uviti ga u providnu foliju i ostaviti da odstoji u frižideru oko 30 minuta.
4. Postupak razvlačenja i premazivanja margarinom ponoviti još dva puta.
5. Za to vreme salamu izrendati i pomešati sa pavlakom, kečapom i origanom.

6. Testo ponovo razvući oklagijom, iseći ga na kocke željene veličine i na svaki naneti kašiku fila. Preklopiti tako da se dobije trougao.
7. Trouglove poslagati u podmazan pleh, premazati ih jajetom i posuti susamom.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 20-25 minuta.

0 comments: