Volite slatko i volite praviti kolače, ali
ne volite da vam to oduzima previše vremena? Onda je ovaj recept za vas.
Probajte ovaj kolač koji se ne peče i obradujte sebe i svoje najmilije.
Sastojci:
800 gr. petit keksa
1/2 l. mlijeka
200 gr. čokolade
250 gr. margarina
3 kesice vanila šećera
Glazura:
200 gr. čokolade za kuhanje
1,5 dcl slatke pavlake
1 kašika margarina
Priprema:
U toplom mlijeku istopiti čokoladu, margarin i vanila šećer. Keks izmrviti, preliti sa toplim mlijekom i izmješati.
U kalup, oblika po želji, stavite foliju da bi kolač kasnije mogli lako
da izvadite, rasporedite smjesu od keksa i ostavite u frižider na dva,
tri sata da se stegne.
Priprema glazure:
Dobro zagrijati slatku pavlaku, skinuti sa šporeta, staviti u nju
komadiče čokolade i margarina , izmješati da se dobije glatka i sjajna
smjesa i kada se ohladi na sobnoj temperaturu preliti preko gotovog
kolača.
haber.ba/scena.ba
haber.ba/scena.ba
0 comments:
Objavi komentar