- SASTOJCI:
- Za kore:
- 100 g masti
- 4 kašike šecera
- 1 vanil-šecer
- 1 jaje
- 2 kašike pavlake
- 1 dl mleka
- 500 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- Za fil:
- 6 dl mleka
- 3 kašike brašna
- 3 kašike
- gustina
- 8 kašika šecera
- 250 g margarina
- 100 g cokolade
- 1 limun
- Za glazuru:
- 150 g cokolade
- 4 kašicice ulja
Kore:
1. Penasto umutiti mast sa šecerom i vanil-šećerom. Dodati jaje, pavlaku, mleko i nam kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2. Umesiti glatko testo i podeliti na 3 dela. Ostaviti da odmori oko 30 minuta. Testo razvući i na prevrnutom podmazanom plehu ispeći svetle kore (na 180 °C, 7-8 minuta).
Fil:
1. Pomešati gustin sa brašnom i šecerom, pa razrediti sa malo mleka. Preostalo mleko ostaviti da provri pa zakuvati kao puding. Ostaviti da se ohladi.
2. Umutiti margarin i sjediniti sa ohla đenim kremom. Fil podeliti na 2 dela. U jedan dodati omekšalu cokoladu, a u drugi koricu i sok od limuna.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom od čokolade, pa preklopiti drugom korom. Staviti fil od limuna i završiti trećom korom.
2. Otopiti čokoladu sa uljem i preliti kocke.
lepotaizdravlje.rs
0 comments:
Objavi komentar