Zovu se kraljevski jer imaju pokrivač od čokolade i
dekor kandiranu koricu naranče...Medenjaci su bolji sutradan ili nakon
dva dana,jer fino omekšaju..
Sastojci
-
sastojci:
- 2 jaja
-
3 žlice meda
-
30 g šećera
-
2 vanilin šećera
-
ribana korica limuna
-
400 g glatkog brašna
-
1 žličica ruma
-
1 žličica začina za medenjake,1/2 žličice cimeta
-
glazura:
-
40 g tamne čokolade
-
4 žlice vode
-
2 žlice ulja
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Prosijte brašno,šećer u prahu,začine za medenjake i cimet.
Dodajte jaja i med,rum,koricu limuna.
Miksajte spiralnim metlicama dok se ne poveže.
Stavite tijesto u hladnjak na 15 minuta.
Radite loptice teške 20.5 g.
Malo navlažite dlanove da bi lakše oblikovali loptice.
Slažite loptice na pek papir.
Prije pečenja stavite ih u hladnjak 20 min.
Pecite na 170C-18 minuta.
Od ove smjese iziđe 26 medenjaka.
Ostavite da se prohlade.
-
2
Napravite čokoladnu glazuru i umačite svaki medenjak u čokoladu.
Dekorirajte kandiranom koricom naranče ili limuna.
Stajanjem medenjaci omekšaju.
-
3
Za glazuru topite čokoladu u vodi i ulju.Ja sam koristila mix čokolade sa 55% i 70%kakaa.
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar