subota, 6. prosinca 2014.

KRALJEVSKI MEDENJACI

Zovu se kraljevski jer imaju pokrivač od čokolade i dekor kandiranu koricu naranče...Medenjaci su bolji sutradan ili nakon dva dana,jer fino omekšaju..

Kraljevski medenjaci

Sastojci

  •  sastojci:  
  •   2 jaja
  •   3 žlice meda
  •   30 g šećera
  •   2 vanilin šećera
  •   ribana korica limuna
  •   400 g glatkog brašna
  •   1 žličica ruma
  •   1 žličica začina za medenjake,1/2 žličice cimeta
  •  glazura: 
  •   40 g tamne čokolade
  •   4 žlice vode
  •   2 žlice ulja

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Prosijte brašno,šećer u prahu,začine za medenjake i cimet.
    Dodajte jaja i med,rum,koricu limuna.
    Miksajte spiralnim metlicama dok se ne poveže.
    Stavite tijesto u hladnjak na 15 minuta.
    Radite loptice teške 20.5 g.
    Malo navlažite dlanove da bi lakše oblikovali loptice.
    Slažite loptice na pek papir.
    Prije pečenja stavite ih u hladnjak 20 min.
    Pecite na 170C-18 minuta.
    Od ove smjese iziđe 26 medenjaka.
    Ostavite da se prohlade.
  2. 2
    Napravite čokoladnu glazuru i umačite svaki medenjak u čokoladu.
    Dekorirajte kandiranom koricom naranče ili limuna.
    Stajanjem medenjaci omekšaju.
  3. 3
    Za glazuru topite čokoladu u vodi i ulju.Ja sam koristila mix čokolade sa 55% i 70%kakaa.
    coolinarika.com

0 comments: