Obozavam slane rolate.Od kada sam otkrila da postoje neizostavni su deo moje svecane trpeze.
Sastojci
-
500 ml
mleka
-
9
velikih kasika brasna (srednje punih)
-
7 kom
jaja
-
300 gr
feta sira
-
100 gr
susama
-
100 gr
pecenog kikirikija
-
3-4
velike kasike pavlake
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
U dublju ciniju staviti brasno i
sipati mleka toliko da se dobije smesa kao za palacinke.Ostatak mleka
staviti da zakuva,vrijuce mleko sipati preko smese od brasna,dobro
sjediniti,i vratiti na sporet da se kuva.Stalno mesati dok se masa ne
zgusne pazeci da ne zagori.Skinuti sa vatre,prohladiti pa dodati zumanca
i penu od belanaca.Sipati u tepsiju oblozenu papirom za pecenje.Moja
tepsija je dimenzija 42 x 28 cm.Peci na 170 C oko 15 min.Staviti peceni
rolat na vlaznu krpu(krpa ne sme da je jako vlazna,samo malo)pa zajedno
sa papirom uviti rolat pazeci da rolat ne popuca.Ostaviti rolat da se
ohladi.Dok se rolat hladi pripremiti fil.Na sporetu pazeci da ne izgori
prziti susam uz stalno mesanje dok ne dobije zuckastu
boju.Ohladiti.Sitno iseckati przen kikiriki.Na trenici izribati feta sir
i sjediniti ga sa pavlakom(ako feta sir nije jako slan dodati malo soli
prema ukusu)dodati susam i secen kikiriki i dobro sjediniti.Odviti
rolat,premazati filom,ostaviti par kasika fila za premazivanje rolata
spolja.Pazljivo uviti rolat,omotati ga papirom na kom se rolat pekao a
takodje i onom vlaznom krpom i staviti ga na hladjenje par sati u
frizider.Ohladjeni rolat seci ostrim nozem na snite oko cm.debljine i ukrasiti po zelji.
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar