Sastojci
- POTREBNO :
- zavisi od kolicine paprika (mjere nisu bitne )
- paprike somborke
- slana voda(so i voda)
- punomasna kisela pavlaka
Priprema
- Težina:
-
1
Oprati paprike
-
2
Ocistiti od sjemena
-
3
U vecoj posudi sipati vode i dobro je osoliti ,staviti paprike i poklopiti tako da voda bude preko njih ,takve paprike moraju stajati vise od 7 dana da bi se koristile ,a inace mogu stajati u slanoj vodi i vise od mjesec dva .
-
4
Vaditi paprike iscjediti i puniti sa pavlakom (filovati) ,redjati u plasticnoj posudi jednu do druge i kad bude jedan red gotov premazati ih sa pavlakom i opet odozgo redati drugi red punjenih paprika ,sve dok ne bude puna posuda.
-
5
Na kraju ih opet premazati pavlakom i ostaviti na toplom mjestu 2do3 dana da uskisnu ,s vremenom otvoriti poklopac i pazljivo prosuti vodu koja se nakupila od paprika (pazljivo)!
-
6
Nakon 3 dana posudu sa uskislim paprikama cuvati u frizideru i sluziti .
Posluživanje
Paprike mogu dugo stajati u slanoj vodi (ne da im sol da se pokvare)i po potrebi vaditi i koristi ih ,tako da cete imati preko cjele zime punjene paprike !coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar