subota, 6. prosinca 2014.

PAPRIKE U PAVLACI

Ove paprike moraju biti somborke, ili slične , to su inace ljute paprike , vec poznate paprike i koriste se za ovaj tradicijonalni stari recept ...  

Sastojci


  •   POTREBNO :
  •   zavisi od kolicine paprika (mjere nisu bitne )
  •   paprike somborke
  •   slana voda(so i voda)
  •   punomasna kisela pavlaka

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1  
    Oprati paprike
  2. 2  
    Ocistiti od sjemena
  3. 3  
    U vecoj posudi sipati vode i dobro je osoliti ,staviti paprike i poklopiti tako da voda bude preko njih ,takve paprike moraju stajati vise od 7 dana da bi se koristile ,a inace mogu stajati u slanoj vodi i vise od mjesec dva .
  4. 4 
    Vaditi paprike iscjediti i puniti sa pavlakom (filovati) ,redjati u plasticnoj posudi jednu do druge i kad bude jedan red gotov premazati ih sa pavlakom i opet odozgo redati drugi red punjenih paprika ,sve dok ne bude puna posuda.
  5. 5  
    Na kraju ih opet premazati pavlakom i ostaviti na toplom mjestu 2do3 dana da uskisnu ,s vremenom otvoriti poklopac i pazljivo prosuti vodu koja se nakupila od paprika (pazljivo)!
  6. 6
    Nakon 3 dana posudu sa uskislim paprikama cuvati u frizideru i sluziti .

Posluživanje

Paprike mogu dugo stajati u slanoj vodi (ne da im sol da se pokvare)i po potrebi vaditi i koristi ih ,tako da cete imati preko cjele zime punjene paprike !
 coolinarika.com

0 comments: