nedjelja, 7. prosinca 2014.

ŠARENI SLANI ROLAT



Sastojci:
- 6 jaja
- 6 kasika ulja
- 3 kasike kisele pavlake
- 6 ravnih kasika brasna
- prasak za pecivo
- 4 kasike naribanog feta sira(za zuti deo)
- 2 kasike blendanog spanaca( za zeleni deo)
- 2 kasike ajvara (za narandzasti deo)
- so
- 400g fete
- 1 pavlaka
- 100g tanko isecene sunke

Uputstvo za pripremu:

  • Sve sastojke umutiti zajedno samo jaja treba razdvojiti, žumanjke zajedno a šne dodati na kraju i lagano izmešati kašikom.

  • podelite na 3 dela dobijenu smesu.

  • U 1. deo dodajte rendanu fetu, u 2. deo spanac.a u 3. deo ajvar.

  • Kad ste sve umutili mase stavljate u tri odojene kese i cedite na papir za pečenje po vašoj želji.

  • Peći samo 15 minuta na 200 stepeni, ne više, jer će vam se kora isušiti i pucati kad je budete rolali. Vrlo je važno da se pridržavate mera (naročito brašno, ravne kašike) da ne dođe do pucanja.

  • Kad je kora pečena odmah je srolajete zajedno sa papirom na kojem ste je pekli i ostavite da se potpuno ohladi. Namažite krem sirom složite šunku te ponovo urolajte. 
  • zena.blic.rs

0 comments: