Kolac koji je apsolutni favorit
svim clanovima moje obitelji. Obavezan je na svim rodjendanima,
proslavama i okupljanjima.
Sastojci
Kore
-
9
bjelanjaka
-
30 poravnatih zlica
secera
-
2
zlice brasna
-
1 zlica
octa
-
prstohvat
soli
- 1 zlica
maraschina
- Krema:
- 9
zutanjaka
- 700 ml
mlijeka
-
10 zlica
secera
-
8 - 9 zlica
brasna
-
malo
vanilije
-
100 g
cokolade
-
margarin ili maslac
potrebno je jos
-
0,8 - 1 l
slatkog vrhnja
Priprema
-
Zagrijte pecnicu na 150oC.
-
Istucite bjelanke s prstohvati soli u
cvrst snijeg. Miksajuci dodajte jednu po jednu zlicu secera, a na kraju
lagano umijesajte ocat, brasno i maraschino.
-
Veliki lim za pecenje (onaj koji ste
dobili s pecnicom) premazite margarinom, oblozite papirom za pecenje, a
zatim opet premazite margarinom. Istresite smjesu, poravnajte i pecite
na 150oC cca sat vremena, pa hladite u iskljucenoj pecnici.
-
Kad se kora ohladi, odvojite ju od papira i prerezite uzduzno na tri trake.
-
Za kremu istucite zutanjke sa secerom, dodajte brasno, mlijeko i malo vanilije. Kuhajte na pari dok se krema ne zgusne.
-
Kad je kuhana, kremu podijelite na
dva dijela i u jedan dio stavite cokoladu narezanu na kockice i
mijesajuci ju otopite (krema mora biti vruca).
-
Ohladite kreme, a zatim u svaku umijesajte cca 125 g maslaca ili margarina.
-
Slatko vrhnje istucite u slag.
-
Na dno pravokutnog pladnja stavite
jednu koru, premazite s pola cokoladne kreme, zatim s pola kreme od
vanilije i premazite slagom. Stavite drugu koru, drugu polovicu
cokoladne kreme, drugu polovicu kreme od vanilije i premazite slagom.
Stavite trecu koru i premazite cijelu tortu slagom.
0 comments:
Objavi komentar